'Ocon en Russell'

Wolff noemt twee namen van mogelijke opvolgers Hamilton

Toto Wolff heeft namen van twee coureurs genoemd die overwogen worden als eventuele opvolger van Lewis Hamilton. Hamilton tekende na een wekenlang getouwtrek een nieuw contract bij Mercedes, maar dit keer voor een jaar. "Er was gewoon te weinig tijd om een meerjarig contract te bespreken", liet Toto Wolff achteraf weten.

Wolff noemt twee namen van mogelijke opvolgers Hamilton
© Mercedes F1 | Toto Wolff in de pitbox op Silverstone (GB) tijdens de eerste filmdag. (2020)

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft de namen van twee coureurs genoemd die mogelijk Lewis Hamilton aan het eind van 2021 opvolgen. Mocht 2021 het laatste Formule 1-seizoen worden van de zevenvoudig wereldkampioen, dan heeft Mercedes al een lijstje gemaakt. Waar Christian Horner vermoedt dat Max Verstappen ook op het lijstje van de Duitse renstal staat, onthulde de Oostenrijkse teambaas van Mercedes voorlopig twee namen, die van Esteban Ocon en George Russell, beiden nog steeds Mercedes-junioren.

Het is overigens nog helemaal niet zeker dat Hamilton aan het eind van 2021 zijn helm aan de wilgen hangt. Door tijdgebrek kwam het er niet van om een meerjarig contract te bespreken. "Een meerjarig contract is complexer dan een contract voor één seizoen, dus we zeiden dat we dit voor een jaar zouden tekenen en later wel zullen zien. Alles is momenteel aan beide kanten open na 2021", zei Wolff.

"Esteban (Ocon) zit in het tweede jaar van een tweejarig contract bij Renault [Alpine F1], en George (Russell) is dit jaar nog bij Williams", zei Wolff. "Dus we hebben een aantal opties voor 2022, maar tot die tijd gaat onze volledige steun naar Valtteri en Lewis. Halverwege het jaar zullen we evalueren of er in 2022 verandering komt. Het is nu zeker te vroeg om over scenario's voor 2022 te praten."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Esteban OconF1 nieuws 2021Formule 1 2021George RussellLewis HamiltonSilly SeasonToto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.