Wolff mist integriteit in de F1-paddock: "F1 wordt gezien als een slangenkuil"

Toto Wolff heeft voor een deel van de in het F1-paddock zijn respect totaal verloren. De Oostenrijkse teambaas van Mercedes is heeft door de jaren heen veel meegemaakt en intussen, en onder andere daarom, een flinke reputatie opgebouwd.

Wolff mist integriteit in de F1-paddock: "F1 wordt gezien als een slangenkuil"
© Mercedes F1 | Susie en Toto Wolff Bahrein 2021.

Sinds 2014 wisten de kampioenen maar liefst 103 van de 139 races te winnen, maar vanwege het succes krijgt Wolff ook veel kritiek te verduren. Zo zijn er pogingen gedaan om Mercedes van de troon te stoten door het verbod op de kwalificatie-motorstand te verbieden en meest recent met de nieuwe aerodynamische regels.

In gesprek met The Race zei Wolff dat hij gebieden ziet waarbij geprobeerd wordt Mercedes opzettelijk te belemmeren. Volgens de 49-jarige Oostenrijker wordt niets onbenut gelaten om een einde te maken aan de heerschappij van het Duits-Britse kampioensteam

"En zoals we het hier in het team bespreken, is het gewoon vooringenomenheid. Ze willen ons straffen omdat er dingen worden aangezwengeld door andere teams, of is het nu echt buiten de regels om wat we doen?", aldus de Mercedes-teambaas. "We hebben sommige vooroordelen gewoon geaccepteerd omdat we ervan wisten hoe het zat. We hebben bewust besloten om het te accepteren. Maar dan zijn er duidelijke, voor de hand liggende acties tegen het team met als enige doel ons af te remmen. En ik zal hier altijd tegen vechten."

Gebrek aan integriteit

Ook liet de Mercedes-teambaas weten teleurgesteld te zijn over de integriteit in de F1-paddock. "Er is gewoon geen millimeter marge door een gebrek aan integriteit. Voor mij is het zo belangrijk dat als ik met iemand praat de integriteit wordt gerespecteerd. Als dat niet het geval is, dan breek ik het gesprek af, wat er ook besproken wordt", aldus Wolff.

Wolff ergert zich aan de deal tussen de FIA en Ferrari die is gemaakt na het onderzoek naar de krachtbron van Ferrari. "Het is een wedstrijd die op eerlijke gronden moet worden gehouden. En er zijn er al heel wat die mijn respect hebben verloren en dat ging niet eens om een specifiek incident. En anderen die ik zie door hun manipulatieve, amateuristische gedrag."

Wolff zei afsluitend dat de Formule 1 vaak gezien wordt als een 'slangenkuil', waar volgens hem het merendeel wormen zijn, die denken dat ze slangen zijn. En daarnaast zijn er ook enkele 'baby slangen'.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Mercedes F1Toto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.