Wolff houdt de deur op een kier voor Verstappen en Leclerc

Wolff houdt de deur op een kier voor Verstappen en Leclerc
© Youtube / Screenshot

Toto Wolff heeft de deur voor Max Verstappen en Charles Leclerc nog niet in het slot laten vallen. De Oostenrijkse teambaas van Mercedes AMG F1 laat weten dat hij betwijfeld of de jonge coureurs een hermetisch gesloten contract hebben.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft met een opmerkelijke uitspraak, die hij deed tegenover het Duitse Auto Motor und Sport, de deur op een kier gehouden voor jonge coureurs, zoals Max Verstappen en Charles Leclerc. Het talentvolle duo heeft kortgeleden de overeenkomst met hun huidige werkgever met jaren verlengd, maar volgens Wolff zijn contracten in de Formule 1 erg complex, en is er altijd wel een bepaling waardoor een contract opengebroken kan worden.

"Het zou me verbazen als beide coureurs [Verstappen en Leclerc] zich honderd procent hebben vastgelegd voor [ongeveer] vijf jaar en de deuren naar andere teams hebben dichtgegooid", aldus Wolff. "Contracten zijn meestal complexer dan de media weet en laat zien", voegt de Oostenrijker toe. Max Verstappen werd de afgelopen maanden, voordat hij zijn contract met Red Bull verlengde regelmatig aan de Duitse autofabrikant uit Stuttgart gelinkt.

"Zolang dat we een snelle auto hebben, omdat dat onze prioriteit is, zullen we altijd in een situatie zitten waarbij we de coureurs voor het uitkiezen hebben." Los van Verstappen en Leclerc kan Mercedes ook nog vissen in hun eigen vijver, waarin George Russell en Esteban Ocon rondzwemmen. "We hebben ook nog enkele junioren waar we op terug kunnen vallen, zoals George Russell die foutloos reed bij Williams en Esteban Ocon. Dus we hoeven niet achter het net te vissen", aldus Toto Wolff.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.