Wolff geeft zijn mening over technische richtlijn 'fuel flow meter'

Toto Wolff heeft gereageerd op de manier waarop Ferrari de 'fuel flow meter' beïnvloed zou hebben. Vooropgesteld dat het niet bewezen is dat Ferrari iets heeft gedaan wat niet mocht, spreekt de technische richtlijn van de FIA over een "zware overtreding". Aldus de Motorsportbaas van Mercedes.

Wolff geeft zijn mening over technische richtlijn 'fuel flow meter'
© Mercedes F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft zijn mening over de verduidelijking van de technische richtlijn, met betrekking tot de brandstoftoevoer en de 'fuel flow meter', van de FIA. De Oostenrijker stelt dat, als iemand iets deed wat de technische richtlijn moest verduidelijken, het een geval van valsspelen genoemd kan worden.

In het GP-weekend van de Verenigde Staten, vorige week in Austin, reageerde de FIA op een vraag van Red Bull Racing over de brandstoftoevoer en de 'fuel flow meter'. Kort door de bocht vroeg de Oostenrijkse renstal of ze een draadboom - met elektrische bedradingen - langs de 'fuel flow meter' mochten leggen. En het antwoord van de FIA was duidelijk "Nee!" De 'fuel flow meter' zou door de elektrische bedrading in de draadboom beïnvloed kunnen worden. Daardoor kan er mogelijk ongemerkt meer brandstof naar de verbrandingsmotor gestuurd kunnen worden, waardoor er meer vermogen beschikbaar komt.

"Als iemand deed wat de technische richtlijn verduidelijkte, dan zou het een kwestie van vals spelen zijn geweest. De manier waarop de technische richtlijn werd geformuleerd maakte duidelijk dat het om een ernstige overtreding zou gaan, dus er wordt niet eens gesproken over een grijs gebied", laat Wolff door Motorsport.com optekenen.

Uit de cijfers bleek dat de Ferrari's zich anders in Austin anders gedroegen. "We hadden een discussie over de gegevens van de race. De data van de gemeten snelheden zagen er heel anders uit dan in de laatste paar races, maar of dat nu te maken heeft met de technische richtlijn of met een andere kwestie weet ik niet. We kunnen natuurlijk niet over de schouder van Ferrari meekijken wat ze aan het doen zijn."Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.