Wolff: "Ik ga met Lewis praten als het seizoen onderweg is"

Wolff: "Ik ga met Lewis praten als het seizoen onderweg is"
© Mercedes F1

Na de bekendmaking van de contractverlenging van Max Verstappen met Red Bull, stak een gerucht de kop op dat Lewis Hamilton een uitzonderlijk hoge salariseis had neergelegd bij Mercedes. Maar dat gerucht werd maandag door Toto Wolff min of meer naar het rijk der fabelen verwezen.

Of Lewis Hamilton, wiens contract eind 2020 afloopt, ook in 2021 de sterrijder van het Mercedes-team zal zijn? Toto Wolff hint naar een duidelijke match tussen de Britse zesvoudig wereldkampioen en Mercedes AMG F1. "Ik denk dat het bijna vanzelfsprekend is dat we samen [Hamilton en Mercedes] doorgaan", aldus Wolff. "Wij willen de snelste coureur in onze auto hebben, en ik weet dat Lewis in de snelste auto wil rijden. En dat hebben we samen gemeen."

De geruchten over contractbesprekingen tussen de advocaten van Lewis Hamilton en Mercedes - waarin naar verluidt een uitzonderlijk hoge salariseis werd neergelegd - werden door Toto Wolff niet echt benoemd, behalve dat er nog helemaal geen serieuze gesprekken tussen hem en Hamilton hebben plaatsgevonden.

"We reizen per seizoen bijna tien maanden de wereld rond en we gaan om het weekend erg intensief met elkaar om. Tijdens de winterstop laten we elkaar met rust, en het laatste gesprek wat ik met hem [Hamilton] had was vlak voor de kerstdagen. Daarin spraken we af dat we elkaar als het seizoen goed en wel gestart was weer zouden spreken", aldus Wolff, die daarmee duidelijk aangeeft dat er geen sprake is geweest van een buitengewone salariseis van Lewis Hamilton.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.