'Wolff en Stroll nemen het Formule 1-team van Mercedes over'

'Wolff en Stroll nemen het Formule 1-team van Mercedes over'
© Mercedes F1

Toto Wolff legt zijn functie als teambaas van Mercedes AMG F1 aan het eind 2020 neer. Zijn contract als teambaas loopt eind 2020 af, maar Wolff is niet van plan Mercedes de rug toe te keren. Naar verluidt heeft hij, samen met Lawrence Stroll, grootste plannen om het F1-project van Mercedes over te nemen.

Dat is althans waar F1-insider melding van maakt. Over de toekomst van het Formule 1-team van Mercedes wordt al bijna een jaar gespeculeerd. Daimler zou op de achtergrond het F1-project willen ontbinden en door de coronacrisis is alles naar verluidt in een stroomversnelling gekomen.

Toto Wolff, die eerder al heeft aangegeven dat hij over zijn rol binnen Mercedes AMG F1 nadacht, gaat zijn functie als teambaas neerleggen en er nog geen opvolger in beeld. "Het gaat er niet alleen om of ik mijn contract als teambaas verleng, maar wat gaan we doen met het gezamenlijk bedrijf [F1-project Mercedes]", aldus Wolff, die 30% van de aandelen van het team in handen heeft, kortgeleden tegen F1-insider.

Naast de 30% van de aandelen van Mercedes AMG F1, die in handen is van Toto Wolff, bezit de Daimler-groep de rest van de aandelen, 70% dus. Alles heeft iets weg van een ruilbeurs, maar dan op grote schaal. Nu lijken Toto Wolff en Lawrence Stroll voornemens om een meerderheidsaandeel te nemen in het Mercedes-team. En daarmee komt er een eind aan het fabrieksteam Mercedes AMG F1, zoals we dat kennen.

Daimler heeft een fors aandeel in Aston Martin op het oog. Lawrence Stroll bezit sinds enkele maanden 25% van de Britse autofabrikant, die vanaf volgend jaar als fabrieksteam in de Formule 1 verder gaan, en Daimler is bereidt om een aandelenruil met Stroll aan te gaan. In ruil voor Aston Martin-aandelen zou hij aandelen in het Mercedes-team krijgen. Zodoende krijgen Wolff en Stroll de meerderheid in aandelen van het Formule 1-team in handen.

Mercedes zou op deze manier twee vliegen in een klap slaan: Als grootaandeelhouder van Mercedes uit de Formule 1 stappen, zonder daarvoor personeel in de F1-fabriek in Brackley te hoeven ontslaan. Terwijl Wolff en Stroll in deze constructie de meerderheid van het Formule 1-team zouden bezitten is het zelfs niet ondenkbaar dat ze doorgaan als fabrieksteam van Mercedes.

Wat er ondertussen met het Racing Point-team gaat gebeuren is nog niet bekend. Maar het team zou volgend jaar gebruikt kunnen worden als B-team. Wordt vervolgd!

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.