Wintertest F1 wordt mogelijk verplaatst naar Bahrein

Het Formule 1 seizoen 2021 zou in Australië beginnen. Maar de race, die in 2020 vanwege de wereldwijde uitbraak van COVID19 werd geannuleerd, is uitgesteld. Dat is vandaag bekendgemaakt door het Formula One Management. Het seizoen begint als gevolg daarvan in Bahrein op 28 maart.

Wintertest F1 wordt mogelijk verplaatst naar Bahrein
© Pirelli

Dat het uitstel van het seizoen gevolgen heeft voor de wintertest is momenteel denkbaar. Voorlopig staat Barcelona in de agenda als plek waar de F1-teams hun nieuwe auto's gaan testen. Dit jaar wordt er slechts een enkele wintertest van die dagen gehouden en het is goed mogelijk dat de wintertest verplaatst wordt naar Bahrein.

Nu de Australische Grand Prix is verplaatst is interessant geworden om de wintertest niet in Barcelona, maar in Bahrein wordt gehouden. Volgens de reglementen van de sport moet de wintertest tussen 1 februari en tien dagen voor het begin van het seizoen gehouden worden. In theorie kan de wintertest dus op 16 maart eindigen.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Het zou de teams veel logistiek gedoe schelen als er inderdaad in Bahrein getest wordt. Ook het weer is gegarandeerd een stuk milder dan in het Spaanse Barcelona, waar het momenteel flink wintert. Naast de logistieke voordelen zal een wintertest in Bahrein de teams ook fors wat reiskosten besparen.

De Formule 1 beraadt zich momenteel over het verplaatsen van de wintertest van Barcelona naar Bahrein. Formula One Management zal in overleg moeten gaan met FIA's F2, omdat de testdagen voor F2 ook in Bahrein plaats zullen vinden. De F2 wintertest staat gepland voor 9 tot en met 11 maart. In de komende dagen zal hierover meer bekend worden gemaakt. Wordt vervolgd.

Update 12 januari - 13:53 uur: Alle teams zijn akkoord gegaan met de eventuele verplaatsing van de wintertest van Spanje naar Bahrein. Ook de data van de wintertest zullen veranderen. In tegenstelling tot andere jaren bestaat de wintertest in 2021 uit een deel en niet uit twee delen. Er wordt in 2021 eenmaal drie dagen getest.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Bahrain International CircuitCoronavirusCOVID19F1 nieuws 2021FOMFormule 1 2021Wintertest 2021
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.