Williams: "We hebben nog voldoende financiële middelen voor 2020"

Williams: "We hebben nog voldoende financiële middelen voor 2020"
© Williams F1

Vrijdag kwam het onvermijdelijke nieuws naar buiten dat Williams F1 het team geheel of te gedeeltelijk in de verkoop doen. Feitelijk is Williams op zoek naar een investeerder, maar de verkoop van het complete team is een optie. Zo liet Williams CEO Mike O’Driscoll weten.

De afgelopen jaren ging het al niet goed met het iconische Formule 1-team, wat in 1977 door Sir Frank Williams en Sir Patrick Head werd opgericht. Maar de coronacrisis dwingt de oud-kampioenen op de knieën en tot het nemen van drastische beslissingen.

Er zijn enkele opties waar het team aan denkt. Een daarvan is het verkopen - geheel of gedeeltelijk - van Williams Grand Prix Holdings (het complete bedrijf achter Williams F1). Vrijdag liet Williams weten nog niet te zijn benaderd door geïnteresseerden, maar er zijn wel ijsbrekende gesprekken geweest met potentiële partijen.

Teambaas Claire Williams heeft er alle vertrouwen in dat er een investeerder wordt gevonden. De Britse laat weten dat er voor 2020 nog voldoende financiële middelen voor handen zijn. "Ik ben ervan overtuigd dat we de investeerder vinden die we nodig hebben", aldus Claire Williams op vrijdag.

Laatste successen dateren van jaren terug

Het is haast niet te bevatten dat Williams F1 op dit moment in de etalage staat. Tot 1998 stond Williams te boek als team waar alle concurrenten rekening mee moesten houden. Maar na 1997, toen Jacques Villeneuve de laatste wereldtitel voor het team binnensleepte, kwam Williams niet verder dan podiums en enkele overwinningen, waarvan de laatste dateert uit 2012. Toen won Pastor Maldonado in Spanje verrassend zijn eerste en meteen zijn laatste F1-wedstrijd. Het was tevens de laatste Formule 1-zege van het Williams F1-team.

De tekst gaat onder de foto verder

Pastor Maldonado win in 2012 voor Williams in Spanje de voorlopig laatste Grand Prix.

Na die tijd ging het steeds verder bergafwaarts, met het verlies van sponsors en het ontbreken van successen. Vandaag de dag staat Williams F1 te koop en kunnen we alleen maar hopen op een of meer investeerders die het team geheel of gedeeltelijk - liefst met behoud van de teamnaam Williams - willen overnemen. Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.