Williams met forse lening van 56 miljoen euro voorlopig gered

Williams met forse lening van 56 miljoen euro voorlopig gered
© Williams F1

Het Formule 1-team van Williams heeft een lening gekregen van Michael Latifi, vader van coureur Nicholas. Vanwege de coronacrisis kwam het Britse team in de problemen en nu blijkt dat het team 56 miljoen euro heeft geleend om een mogelijke ondergang af te wenden.

Ook al heeft de Formule 1 enkele teams de helpende hand toegestoken, de zakken van de sport zijn niet oneindig diep. Dus zijn de teams op een gegeven moment ook op zichzelf aangewezen. Williams besloot enkele weken geleden een overeenkomst met Latifi aan te gaan en de collectie historische F1-auto's van Williams, evenals de grond en de gebouwen van de oud-kampioenen als onderpand aan te bieden.

Als Williams niet in staat is om aan de financiële verplichtingen te voldoen en de lening niet terug kan betalen, dan komt het team voor het grootste deel in handen van Michael Latifi.

De gevolgen van de coronacrisis dwingen Williams tot het nemen van dergelijke drastische beslissingen. Niet alleen Williams valt ten prooi aan de zware tijden. Ook McLaren overweegt naar verluidt een soortgelijke oplossing. Ook zij denken er over na om op de collectie historische Formule 1-bolides van het team een hypothecaire lening te nemen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.