Williams hekelt klaagzang van Kubica tegenover de media

Claire Williams heeft laten weten dat ze er de voorkeur aan geeft dat Robert Kubica zijn kritiek over het Williams-team intern bespreekt, in plaats van met de media. De teambaas van het Britse team erkent ook dat het soms niet te voorkomen is.

Williams hekelt klaagzang van Kubica tegenover de media
© Williams F1

Sinds enkele GP-weekenden is het overduidelijk dat de relatie tussen Robert Kubica - die na 2019 bij Williams vertrekt - en de formatie uit Grove aan het afbrokkelen is. Maar dat is iets wat de Poolse Formule 1-coureur ontkent. "De situatie is niet makkelijk, maar de verstandhouding met het team is nog steeds goed", aldus Kubica.

Kubica's grootste uitbarsting was in Japan, waar een 'onbekend persoon' opdracht gaf om de voorvleugel - die bij Kubica voor verbetering zorgde - van zijn auto te halen. Het wordt algemeen aangenomen dat deze 'onbekende persoon' Claire Williams was. De Britse was overigens niet afgereisd naar het land van de rijzende zon.

"Wat ik zei was dat discussiëren nuttiger is dan zomaar een beslissing nemen zonder overleg", zegt Kubica. "Maar de verstandhouding is nog steeds hetzelfde, zoals voor Japan."

Het Williams-team heeft het alles behalve makkelijk. Dat bleek ook tijdens de Grand Prix van Rusland, waar het team Robert Kubica opdracht gaf om de pits binnen te komen, zonder dat zijn auto mankementen had. Vooral de sponsor van Kubica was daar niet over te spreken.

Maar Claire Williams - dochter van de oprichter van het Williams F1-team sir Frank Williams - had daar alle reden toe, zo liet ze achteraf weten. Tegenover de Poolse sportkrant Przeglad Sportowy verklaarde ze: "Gezien onze situatie had elk ander team hetzelfde gedaan. Er is geen team wat meer dan vijf voorvleugels meeneemt naar een race. En als je er twee of drie verliest en de week erna weer een race hebt, wat moet ik dan?"

"We hebben liever dat dit soort gesprekken intern worden gehouden, in plaats van met de media. Maar wanneer verhit coureurs uit hun auto stappen kunnen dit soort dingen soms gebeuren", aldus de Britse.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.