Williams hekelt klaagzang van Kubica tegenover de media

Williams hekelt klaagzang van Kubica tegenover de media
© Williams F1

Claire Williams heeft laten weten dat ze er de voorkeur aan geeft dat Robert Kubica zijn kritiek over het Williams-team intern bespreekt, in plaats van met de media. De teambaas van het Britse team erkent ook dat het soms niet te voorkomen is.

Sinds enkele GP-weekenden is het overduidelijk dat de relatie tussen Robert Kubica - die na 2019 bij Williams vertrekt - en de formatie uit Grove aan het afbrokkelen is. Maar dat is iets wat de Poolse Formule 1-coureur ontkent. "De situatie is niet makkelijk, maar de verstandhouding met het team is nog steeds goed", aldus Kubica.

Kubica's grootste uitbarsting was in Japan, waar een 'onbekend persoon' opdracht gaf om de voorvleugel - die bij Kubica voor verbetering zorgde - van zijn auto te halen. Het wordt algemeen aangenomen dat deze 'onbekende persoon' Claire Williams was. De Britse was overigens niet afgereisd naar het land van de rijzende zon.

"Wat ik zei was dat discussiëren nuttiger is dan zomaar een beslissing nemen zonder overleg", zegt Kubica. "Maar de verstandhouding is nog steeds hetzelfde, zoals voor Japan."

Het Williams-team heeft het alles behalve makkelijk. Dat bleek ook tijdens de Grand Prix van Rusland, waar het team Robert Kubica opdracht gaf om de pits binnen te komen, zonder dat zijn auto mankementen had. Vooral de sponsor van Kubica was daar niet over te spreken.

Maar Claire Williams - dochter van de oprichter van het Williams F1-team sir Frank Williams - had daar alle reden toe, zo liet ze achteraf weten. Tegenover de Poolse sportkrant Przeglad Sportowy verklaarde ze: "Gezien onze situatie had elk ander team hetzelfde gedaan. Er is geen team wat meer dan vijf voorvleugels meeneemt naar een race. En als je er twee of drie verliest en de week erna weer een race hebt, wat moet ik dan?"

"We hebben liever dat dit soort gesprekken intern worden gehouden, in plaats van met de media. Maar wanneer verhit coureurs uit hun auto stappen kunnen dit soort dingen soms gebeuren", aldus de Britse.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.