VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Williams F1 ook in Bahrein hekkensluiter, maar rijden wel uit

Williams F1 ook in Bahrein hekkensluiter, maar rijden wel uit
©Williams F1

Het Rokit Williams Racing team was opnieuw de hekkensluiter tijdens de Grand Prix van Bahrein. George Russell en Robert Kubica eindigden respectievelijk  als vijftiende en zestiende. Wel knap overigens dat ze de race hebben uitgereden, dit in tegenstelling tot de uitvallers in de race, waaronder Nico Hülkenberg en Romain Grosjean.

Het team verkeert in grote moeilijkheden. De race uitrijden is daarom al een hele prestatie. Beide coureurs hadden dit weekend geen reserve onderdelen dus elk foutje van de heren zou catastrofaal zijn. Met name Russell heeft laten zien als rookie sneller te zijn dan zijn teamgenoot Kubica. Russell klaagde aan het begin van de wedstrijd nog over tape op zijn helm dat erg warm was geworden. Uiteindelijk mag het team tevreden zijn dat beide auto's zijn gefinisht.

Sir Patrick Head zal als adviseur wellicht het noodlijdende team kunnen ondersteunen en en zet de goede richting op kunnen geven. Dit neemt niet weg dat de manier waarop het team het geld en de onderdelen bijeen moet schrapen eens onder de loep zou moet nemen.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.