Dikke pech voor de fans

Williams F1: "Hack niet van invloed geweest op ons eigen netwerk"

Williams werd vrijdag slachtoffer van een hack op de augmented reality-app. Daardoor kon het team de nieuwe FW43B niet op een unieke manier aan haar fans presenteren. Williams laat weten dat de hack geen invloed heeft gehad op de eigen computersystemen.

Williams F1: "Hack niet van invloed geweest op ons eigen netwerk"
© Williams F1 | De nieuwe bolide van de oud-kampioenen, de Williams FW43B (2021)

Vorige week maakte Williams bekend dat ze hun nieuwe Formule 1-bolide voor 2021 op een unieke manier, met behulp van een augmented reality-applicatie voor smartphones, zou presenteren. De fans die de applicatie hadden geïnstalleerd op hun smartphone konden door middel van projectie om de nieuwe auto heen lopen, gewoon in hun eigen huiskamer. Althans dat was de bedoeling. Nog vóór de presentatie werd de app gehackt en lagen de foto's van de nieuwe FW43B 'op straat'.

"Williams Racing was van plan om zijn nieuwe auto voor 2021, de FW43B, later vandaag (5 maart) te onthullen via een augmented reality-app", aldus de verklaring van het team uit Grove. "Maar helaas, omdat de app gehackt is voor de lancering, zal dit niet meer mogelijk zijn. - We hebben de app vervolgens verwijderd uit zowel de Apple App Store als de Android Google Play Store."

Williams liet zaterdag weten dat de hack geen invloed heeft gehad op haar eigen computersystemen. "Naar aanleiding van de verklaring van gisteren wil Williams Racing verduidelijken dat het compromis van de AR-app, waardoor we deze niet konden gebruiken om de FW43B-livery te lanceren, volledig buiten de interne systemen en netwerken van Williams Racing lag, die worden beschermd door toonaangevende beveiligingsbedrijven", aldus een woordvoerder volgens Pitpass.

De hack verhinderde overigens niet dat de lancering doorging en had alleen invloed op de augmented reality-mogelijkheid voor fans. "Enorme schande," zei George Russell in een reactie over de hack op Twitter. "Ik heb de app gezien en het zou een geweldige ervaring worden voor jullie [de fans, red.]. Degene die dit heeft gedaan, serieus niet cool."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021George RussellWilliams F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.