VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Williams F1 als enige team puntloos naar China

Williams F1 als enige team puntloos naar China
Foto: Sergey Sirotkin #35 (Williams) - Bron: Williams F1 Media / ©LAT

Wie had dat gedacht, het Williams F1-team is als enige team puntloos. Na tweede Grands Prix likt het Britse team uit Grove de wonden, beide coureurs Lance Stroll en Sergey Sirotkin sloten hun race in Sakhir als zestiende en zeventiende af en bleven geheel verstoken van WK-punten. Een bittere pil voor het team, wat met andere ambities aan het seizoen begon.

Technisch-directeur Paddy Lowe liet na afloop weten: "Niet een geweldig eind van een zeer zwaar weekend voor ons. We hadden vandaag niet de snelheid om, behalve met ons zelf, de strijd aan te gaan met de andere teams. We zullen moeten uitzoeken hoe het kwam dat we niet de snelheid hadden, een snelheid die er in Melbourne wel was."

"We zullen snel moeten onderzoeken wat er hieraan kunnen doen, want over een paar dagen zitten we al weer in China. We moeten nu als team ons hoofd er bij houden en zo intelligent mogelijk de problemen het hoofd bieden."

De coureurs van de Britse formatie leken op een of andere manier toch tevreden met hun race. Zo liet Lance Stroll weten: "Ik ben tevreden over mijn race, ondanks dat we niet echt voor posities konden vechten."

Rookie Sergey Sirotkin reed voor het eerst van zijn leven een complete Formule 1-race uit en was daarmee toch blij. "De snelheid was ok, maar we konden niemand inhalen", aldus de Rus. "En dat is iets wat we absoluut moeten verbeteren."

Williams F1 verlaat Bahrein zonder WK-punt en staat nu als enige team puntloos in het kampioenschapslijstje van tien Formule 1-teams, nul punten. Wat zal Robert Kubica hiervan denken... ;)

Op naar China voor het Williams F1-team en laten we hopen dat er dan meer snelheid is en dat er ook voor hen punten klaar liggen, om zo de nul punten grens achter zich te laten.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.