Williams F1 als enige team puntloos naar China

Wie had dat gedacht, het Williams F1-team is als enige team puntloos. Na tweede Grands Prix likt het Britse team uit Grove de wonden, beide coureurs Lance Stroll en Sergey Sirotkin sloten hun race in Sakhir als zestiende en zeventiende af en bleven geheel verstoken van WK-punten. Een bittere pil voor het team, wat met andere ambities aan het seizoen begon.

Williams F1 als enige team puntloos naar China
Foto: Sergey Sirotkin #35 (Williams) - Bron: Williams F1 Media / ©LAT

Technisch-directeur Paddy Lowe liet na afloop weten: "Niet een geweldig eind van een zeer zwaar weekend voor ons. We hadden vandaag niet de snelheid om, behalve met ons zelf, de strijd aan te gaan met de andere teams. We zullen moeten uitzoeken hoe het kwam dat we niet de snelheid hadden, een snelheid die er in Melbourne wel was."

"We zullen snel moeten onderzoeken wat er hieraan kunnen doen, want over een paar dagen zitten we al weer in China. We moeten nu als team ons hoofd er bij houden en zo intelligent mogelijk de problemen het hoofd bieden."

De coureurs van de Britse formatie leken op een of andere manier toch tevreden met hun race. Zo liet Lance Stroll weten: "Ik ben tevreden over mijn race, ondanks dat we niet echt voor posities konden vechten."

Rookie Sergey Sirotkin reed voor het eerst van zijn leven een complete Formule 1-race uit en was daarmee toch blij. "De snelheid was ok, maar we konden niemand inhalen", aldus de Rus. "En dat is iets wat we absoluut moeten verbeteren."

Williams F1 verlaat Bahrein zonder WK-punt en staat nu als enige team puntloos in het kampioenschapslijstje van tien Formule 1-teams, nul punten. Wat zal Robert Kubica hiervan denken... ;)

Op naar China voor het Williams F1-team en laten we hopen dat er dan meer snelheid is en dat er ook voor hen punten klaar liggen, om zo de nul punten grens achter zich te laten.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.