Williams-coureurs sluiten in Abu Dhabi "moeilijk jaar" af

Voor de twintigste keer geen punten voor Williams Racing tijdens de laatste Formule 1 race van het 2019 seizoen. Russel eindigde op een zeventiende plaats, Kubica als negentiende. Het team is als laatste in het kampioenschap geëindigd met als schrale troost 1 punt.

Williams-coureurs sluiten in Abu Dhabi "moeilijk jaar" af
© Williams F1

Beide Williams Racing coureurs brachten voorafgaand aan de race nog een gezamenlijk statement uit: "Het was een moeilijk jaar, maar we zijn nog steeds coureurs en we geven absoluut alles dat we in huis hebben."

Kubica had een moeilijke kwalificatie zaterdag, maar hij had op twitter laten weten "de race is lang, het wordt moeilijk, maar ik heb me voorgenomen om ervan te genieten". En hij genoot zeker van de laatste kilometers waarin hij fel genoeg was. Dat bleek wel tijdens rondje 24 waar hij geen meter toegaf op Giovinazzi en uiteindelijk hem ook raakte. Er vloog het een en ander van zijn auto af, maar kon de race wel met opgeven hoofd uitrijden.

Kubica: "Het was een moeilijk jaar, maar vandaag was prima. Ik vocht met Antonio Giovinazzi, maar de heel zijkant van mijn auto was beschadigd. Dat was dus daarna te voelen. Maar ik heb het seizoen geëindigd en kijk er positief op terug. Ik wil iedereen die voor mij heeft gewerkt bedanken. Ze hebben echt alles gegeven." Het lijkt erop dat de Pool er vrede mee heeft dat hij het seizoen afsluit.

Rookie George Russell keek anders tegen de kwalificatie aan en was eigenlijk best tevreden over de zaterdag. "Je moet kleine overwinningen vieren en ik was blij dat we het maximale uit onze bolide hebben gehaald." In de race deed hij precies wat hij moest doen en zorgde dat hij een stabiele race reed, wel in zijn eentje. Ook hij zal uitkijken naar 2020 waar hij Latifi als teamgenoot naast zich zal zien.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.