Whiting vermaakt door Hamilton's opmerking over 'legaliteit' Ferrari

Een opmerkelijk incident na afloop van de Belgische Grand Prix. Lewis Hamilton leek Ferrari er van te beschuldigen dat zij 'trucjes' hadden uitgehaald met hun auto. Na afloop van de wedstrijd werd wedstrijdleiding Charlie Whiting gevraagd of de Ferrari wel legaal was.

Whiting vermaakt door Hamilton's opmerking over 'legaliteit' Ferrari

Hamilton zei het volgende direct na afloop van de Belgische Grand Prix: "Ze hebben een paar goede trucs werkend gekregen in die auto."

Whiting merkte het volgende op na de beschuldigingen van Hamilton: "Ik vind dit eigenlijk vrij vermakelijk! We weten een heleboel over de Ferrari, omdat er vaak klachten over geweest zijn dit jaar. Lewis kan op geen enkele manier iets weten over de Ferrari auto."

"Ferrari doet het op dit moment goed, Mercedes moet zelf maar weer op hun niveau te komen. Eigenlijk moeten de teams en rijders naar zichzelf kijken wanneer ze verliezen en een verklaring zoeken. Wanneer je die niet vindt is het makkelijk om met een beschuldigende vinger te wijzen. Misschien verbeeldt Lewis zich dingen, bij de FIA maken we ons geen zorgen over de Ferrari."

Naderhand nuanceerde de WK-leider zich voor zijn onbedoelde verdachtmaking. "Ik bedoelde niet dat ik Ferrari beschuldig van het een of ander, maar meer dat zij iets hebben gevonden wat wij en de andere nog niet hebben ontdekt", aldus de Brit.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET