Whiting vermaakt door Hamilton's opmerking over 'legaliteit' Ferrari

Een opmerkelijk incident na afloop van de Belgische Grand Prix. Lewis Hamilton leek Ferrari er van te beschuldigen dat zij 'trucjes' hadden uitgehaald met hun auto. Na afloop van de wedstrijd werd wedstrijdleiding Charlie Whiting gevraagd of de Ferrari wel legaal was.

Whiting vermaakt door Hamilton's opmerking over 'legaliteit' Ferrari

Hamilton zei het volgende direct na afloop van de Belgische Grand Prix: "Ze hebben een paar goede trucs werkend gekregen in die auto."

Whiting merkte het volgende op na de beschuldigingen van Hamilton: "Ik vind dit eigenlijk vrij vermakelijk! We weten een heleboel over de Ferrari, omdat er vaak klachten over geweest zijn dit jaar. Lewis kan op geen enkele manier iets weten over de Ferrari auto."

"Ferrari doet het op dit moment goed, Mercedes moet zelf maar weer op hun niveau te komen. Eigenlijk moeten de teams en rijders naar zichzelf kijken wanneer ze verliezen en een verklaring zoeken. Wanneer je die niet vindt is het makkelijk om met een beschuldigende vinger te wijzen. Misschien verbeeldt Lewis zich dingen, bij de FIA maken we ons geen zorgen over de Ferrari."

Naderhand nuanceerde de WK-leider zich voor zijn onbedoelde verdachtmaking. "Ik bedoelde niet dat ik Ferrari beschuldig van het een of ander, maar meer dat zij iets hebben gevonden wat wij en de andere nog niet hebben ontdekt", aldus de Brit.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.