Weinig tot geen kans op regen tijdens Formule 1-race op Spa

Gisteren viel het laatste deel van de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van België in het water. Door de regen ontvouwde de kwalificatie zich op een verrassende wijze. Zo staan de Racing Point-rijders, Esteban Ocon en Sergio Pérez, op de tweede startrij.

Weinig tot geen kans op regen tijdens Formule 1-race op Spa
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Daniel Ricciardo misten hun kans door een foutje in de strategie van Red Bull Racing. Beiden coureurs konden niet optimaal profiteren van het natte circuit van Spa-Francorchamps en dat was te wijten aan een te kort aan brandstof.

Voor zondagmiddag is er weinig tot geen kans op regen. Een regengebied, wat vanuit het westen aankomt, zal te laat de regio rond het circuit in de Belgische Ardennen bereiken.

In de loop van de dag zullen de wolken boven Spa de overhand krijgen en er is een minimale kans dat daar regen uit valt. Mocht het tot neerslag komen, dan zullen de druppels het verloop van de race voor de Formule 1 Grand Prix van België waarschijnlijk niet beïnvloeden.

De temperatuur bereikt maximaal 19ºC en de wind vanuit het westen trekt aan tot kracht 3, waardoor het toch redelijk fris kan aanvoelen.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET