Weinig kans op regen tijdens F1 GP-weekend Groot-Brittannië

Aankomend weekend zijn de ogen van de racefans wereldwijd gericht op het Britse Silverstone circuit. Daar vindt dit weekend de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2019 plaats. Gaat Max Verstappen weer voor een verrassing zorgen, is de Red Bull RB15 echt zoveel beter geworden na Frankrijk? Dat is nog een onbeantwoorde vraag. Een andere vraag gaat over de Britse Grand Prix en het weer. Gaat het regenen of blijft het droog?

Weinig kans op regen tijdens F1 GP-weekend Groot-Brittannië
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Voorlopig ziet het er naar uit dat de Formule 1 coureurs een droog GP-weekend in Silverstone tegemoet gaan. Op alle dagen is bewolking voorspeld. De temperatuur is stabiel en wordt ingeschat op maximaal 22º Celsius. Op vrijdag en zaterdag is de kans op regen ongeveer 20 procent en op zondag is de kans op neerslag met 10 procent kleiner. Een echt Brits stereotype weerbeeld dus.

Of het voorspelde weerbeeld zo blijft is natuurlijk de vraag. De regio van het Engelse graafschap Northamptonshire, waarin Silverstone gelegen is, staat er om bekend dat het weer snel kan omslaan. Wij van MotorsportZ hopen in ieder geval dat het droog blijft en zijn net zo nieuwsgierig als iedereen of de Red Bull RB15 ook op Silverstone potten kan breken en het Ferrari, en hopelijk ook Mercedes, nog lastiger kan maken.

Feit is dat Silverstone voor de twee keer op rij een nieuwe asfaltlaag heeft gekregen. Alle teams en coureurs zullen het beste uit de vrije trainingen moeten halen. Iedereen gaat wat de banden en de nieuwe asfaltlaag blind het GP-weekend op Silverstone in. En dat maakt het nog interessanter.

[In 2016 regende het vlak voor de race op Silverstone. Zie foto bovenaan dit bericht, waar Max Verstappen samen met een teamlid schuilt voor de dikke druppels regen.]
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.