Wehrlein op twee ronden in Japan, Ercisson valt uit

Het Sauber F1 team is opnieuw niet in de punten geëindigd in de Grote Prijs van Japan op het circuit van Suzuka. De race was al snel over voor Marcus Ericsson die zijn auto verloor in de 8e ronde. Wehrlein had een onzichtbare race. Hij eindigde op een 15e plaats, ver uit het zicht van de punten.

Wehrlein op twee ronden in Japan, Ercisson valt uit
Foto: Pascal Wehrlein #94 (Sauber) - Bron: Sauber F1 Media

De Japanse Formule 3 kampioen (2009) en de in Japan zeer populaire Marcus was eerlijk en gaf ruiterlijk zijn eigen fout toe. "Ik ging te wijd, ik verloor de auto op de curbs en raakte vervolgens de bandenstapel." Ook vertelde hij dat het weer invloed heeft op de banden, zeker gezien de wisselende temperaturen van de afgelopen dagen.

Wehrlein was deze race onzichtbaar en had halverwege de race al drie pitstops gemaakt. Reden daarvoor? Geen enkel idee, dat zal het team later nog toelichten.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister