Weer een verdenking, 'DRS-vleugel van Ferrari gaat te ver open'

Op nieuw ligt de techniek van Ferrari SF71H onder de loep. Nadat er verdenkingen waren rondom het olieverbruik van de turbo en dat er een vermeende tweede accu schuil gaat, verwijderde Ferrari na Barcelona ook de 'halo vleugeltjes'.

Weer een verdenking, 'DRS-vleugel van Ferrari gaat te ver open'
©Scuderia Ferrari Media

Maar daarmee is het verhaal rondom Ferrari nog niet afgelopen. Nadat Ferrari groen licht kreeg met betrekking tot de vermeende tweede accu, wil de FIA in Canada toch nog meer onderzoek verrichten naar deze enkele accu, die door de systemen van de internationale autosportbond als twee accu's wordt herkend.

Maar opnieuw ligt er een onderdeel van de SF71H onder de loep. Volgens Auto Motor und Sport heeft Red Bull een verdenking bij de FIA gedeponeerd. Dit keer gaat het om de DRS-vleugel.

Red Bull heeft in Monaco foto's laten maken van de Ferrari op topsnelheid en daaruit zou blijken, zo denkt Red Bull, dat de DRS-vleugel meer dan de toegestane 6,5 cm open gaat en dat zou de Ferrari dan voordeel bieden.

De FIA neemt de klacht serieus en gaat ook dit onderdeel van de Ferrari onderzoeken. Men heeft het er bij de FIA maar druk mee. Wordt vervolgd.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET