VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Weer een verdenking, 'DRS-vleugel van Ferrari gaat te ver open'

Weer een verdenking, 'DRS-vleugel van Ferrari gaat te ver open'
©Scuderia Ferrari Media

Op nieuw ligt de techniek van Ferrari SF71H onder de loep. Nadat er verdenkingen waren rondom het olieverbruik van de turbo en dat er een vermeende tweede accu schuil gaat, verwijderde Ferrari na Barcelona ook de 'halo vleugeltjes'.

Maar daarmee is het verhaal rondom Ferrari nog niet afgelopen. Nadat Ferrari groen licht kreeg met betrekking tot de vermeende tweede accu, wil de FIA in Canada toch nog meer onderzoek verrichten naar deze enkele accu, die door de systemen van de internationale autosportbond als twee accu's wordt herkend.

Maar opnieuw ligt er een onderdeel van de SF71H onder de loep. Volgens Auto Motor und Sport heeft Red Bull een verdenking bij de FIA gedeponeerd. Dit keer gaat het om de DRS-vleugel.

Red Bull heeft in Monaco foto's laten maken van de Ferrari op topsnelheid en daaruit zou blijken, zo denkt Red Bull, dat de DRS-vleugel meer dan de toegestane 6,5 cm open gaat en dat zou de Ferrari dan voordeel bieden.

De FIA neemt de klacht serieus en gaat ook dit onderdeel van de Ferrari onderzoeken. Men heeft het er bij de FIA maar druk mee. Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.