VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Strafpunten Hamilton weer ingetrokken na protest Mercedes

Strafpunten Hamilton weer ingetrokken na protest Mercedes
© Mercedes F1

Lewis Hamilton kreeg tijdens de Grand Prix van Rusland een dubbele tijdstraf van in totaal 10 seconden. Daar boven op ontving de Brit tweemaal een strafpunt op zijn racelicentie, waarmee zijn totaal op 10 kwam, twee punten verwijderd van de kritieke twaalf punten. Maar intussen zijn de strafpunten weer ingetrokken, omdat het team in beroep ging tegen de straf.

De tweemaal vijf seconden tijdstraf kunnen niet ongedaan worden gemaakt, maar wel zijn de twee strafpunten op 'de rekening' van Lewis Hamilton ingetrokken. Mercedes AMG F1 was in beroep gegaan tegen de straf en kreeg op basis van bewijs van audio-gegevens gelijk.

Volgens de documenten van de FIA heeft de wedstrijdleiding, na het team en Lewis Hamilton gehoord te hebben, de strafpunten weer ingetrokken.

"De stewards kregen van het team informatie dat de bestuurder van auto 44 een teaminstructie had gekregen om de oefenstart op de verkeerde plaats uit te voeren. Deze werd bevestigd door de stewards die naar de audio tussen het team en de coureur."

"Op basis van deze informatie vervangen de sportcommissarissen document 47 door dit besluit en verwijdert daarom de opgelegde strafpunten", aldus de verklaring van de stewards in documenten nummers 46 en 47.

Het komt er dus op neer dat het team - Mercedes in dit geval - een fout maakt en er alleen financiële gevolgen zijn, want Mercedes AMG F1 kreeg een boete van 25.000 euro. - Check hier het nieuwe en actuele overzicht van de strafpuntenlijst.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.