Wedstrijdleiding Singapore: "Niemand schuldig aan crash"

Geen van de drie coureurs die bij de startcrash in Singapore betrokken waren worden door de wedstrijdleiding bestraft. Max Verstappen, Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel kwamen niet verder dan enkele honderden meters nadat het drietal met elkaar in botsing kwam. Het hele incident wordt daarmee afgedaan als een race-incident.

Wedstrijdleiding Singapore: "Niemand schuldig aan crash"
©Pirelli F1 Media

"Er is niemand aan te wijzen als de enige verantwoordelijke van het incident", aldus de wedstrijdleiding in Singapore na de wedstrijd. Door de crash, die volgens velen werd veroorzaakt door een wat agressieve houding van Sebastian Vettel, vielen de drie coureurs uit en was het klaar en over.

Acht ronden later viel McLaren-coureur Fernando Alonso ook nog uit als gevolg van de crash van het drietal. Ook al kon, nadat hij werd geschept door Max Verstappen en door de lucht vloog met zijn MCL32, hij eerst doorrijden, toch moest Alonso na acht ronden opgeven. De wagen van McLaren-coureur was toch dermate beschadigd dat hij zijn bolide in de pits moest parkeren.

Het Ferrari-team had al snel de dader aangewezen. Een Twitter-bericht wees Max Verstappen aan als de schuldige van het hele incident en de daarop volgende crash.

Christian Horner trok na afloop van de race van leer tegenover Sky Sports, "Als je de beelden bekijkt, hoe kan je dan in vredesnaam Max [Verstappen, red] de schuld geven? Ik heb geen idee..."

"Je kan duidelijk zien dat Sebastian [Vettel] redelijk agressief naar links stuurde, Kimi [Räikkönen] kwam een beetje naar rechts en Max [Verstappen] zat klem en kon geen kant op. Wat moest 'ie dan, oplossen? Hij reed in een rechte lijn en het is voor hem ontzettend ongelukkig om op deze manier te worden uitgeschakeld", aldus Horner.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.