VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Wederom valt er een onderdeel van de bolide van Kubica

Wederom valt er een onderdeel van de bolide van Kubica
©Williams F1

Het wil nog steeds niet lukken bij Williams F1. Ondanks het feit dat 'adviseur' Patrick Head het team moet opschudden, konden beide coureurs geen deuk in een pakje boter slaan. Robert Kubica kwalificeerde zich als laatste, net achter zijn teamgenoot George Russel die morgen als negentiende start.

Russel was not amused: "Gisteren voelde de bolide tijdens de vrije trainingen veel beter aan. Het is dan ook frustrerend dat we niet kunnen maximaliseren."

Kubica liet een andere toon horen na de kwalificatie, maar baalde wel dat er opnieuw onderdelen van zijn FW42 afvielen. "Het was een redelijke sessie, maar we zitten gewoon in een lastige situatie", aldus de Pool. "We moeten wederom enkele zaken controleren, want tijdens mijn laatste snelle ronde verloor ik de neuscamera en dat helpt ons niet echt. We moeten er zo snel mogelijk achter komen hoe we dit soort dingen in de toekomst kunnen voorkomen."

Het team kampt met grote problemen en dat draait niet alleen om geld en het daarmee gepaarde ontwikkelen van broodnodige onderdelen. Het team onder leiding van Claire Williams zal snel een weg moeten vinden om bij de andere teams aan te sluiten en punten te scoren, anders zou het ooit zo machtige en prachtige Williams F1 dit jaar wel eens buiten spel worden gezet.

Gelukkig mag de Britse formatie zich gesteund voelen door de terugkeer van oudgediende Sir Patrick Head, die zich parttime gaat bemoeien met de ontwerpafdeling van het team.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.