Wederom valt er een onderdeel van de bolide van Kubica

Het wil nog steeds niet lukken bij Williams F1. Ondanks het feit dat 'adviseur' Patrick Head het team moet opschudden, konden beide coureurs geen deuk in een pakje boter slaan. Robert Kubica kwalificeerde zich als laatste, net achter zijn teamgenoot George Russel die morgen als negentiende start.

Wederom valt er een onderdeel van de bolide van Kubica
©Williams F1

Russel was not amused: "Gisteren voelde de bolide tijdens de vrije trainingen veel beter aan. Het is dan ook frustrerend dat we niet kunnen maximaliseren."

Kubica liet een andere toon horen na de kwalificatie, maar baalde wel dat er opnieuw onderdelen van zijn FW42 afvielen. "Het was een redelijke sessie, maar we zitten gewoon in een lastige situatie", aldus de Pool. "We moeten wederom enkele zaken controleren, want tijdens mijn laatste snelle ronde verloor ik de neuscamera en dat helpt ons niet echt. We moeten er zo snel mogelijk achter komen hoe we dit soort dingen in de toekomst kunnen voorkomen."

Het team kampt met grote problemen en dat draait niet alleen om geld en het daarmee gepaarde ontwikkelen van broodnodige onderdelen. Het team onder leiding van Claire Williams zal snel een weg moeten vinden om bij de andere teams aan te sluiten en punten te scoren, anders zou het ooit zo machtige en prachtige Williams F1 dit jaar wel eens buiten spel worden gezet.

Gelukkig mag de Britse formatie zich gesteund voelen door de terugkeer van oudgediende Sir Patrick Head, die zich parttime gaat bemoeien met de ontwerpafdeling van het team.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.