VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Wat te verwachten van het F1-weekend in Brazilië 2019?

Wat te verwachten van het F1-weekend in Brazilië 2019?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De voorlaatste Formule 1-race staat het komend weekend op het programma. De Grand Prix van Brazilië heeft het in zich om een mooie en spannende race te gaan worden. Het is iedere coureur voor zich.

Los van het feit dat de Braziliaanse Grand Prix altijd wel iets bijzonder heeft, is er voor de coureurs uit de topteams, en vooral voor die van Mercedes, geen sprake meer van 'rekening houden met'. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kunnen er dus voluit voor gaan en hoeven nauwelijks rekening te houden met elkaar, maar ook niet met de coureurs van Red Bull en Ferrari. Keiharde duels zullen dus niet geschuwd worden. Het gaat nu puur om de eer en het binnenharken van de laatste WK-punten.

De eerste en twee plek in het kampioenschap staan vast, want die zijn voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Maar de derde plek in het kampioenschap is nog niet vergeven. Drie coureurs kunnen hier nog aanspraak op maken. Hun namen zijn Charles Leclerc, Max Verstappen en Sebastian Vettel, die momenteel de voorlopig derde, vierde en vijfde plek bezetten. Tussen de Ferrari-rijders en Max Verstappen - en mogelijk Alexander Albon, die zijn teamgenoot kan helpen - kan een flink gevecht losbarsten.

Leclerc heeft het nadeel dat hij, wat er ook gebeurt, tien plekken gridstraf heeft. De Monegask kreeg in de Verenigde Staten een motorprobleem en krijgt voor het weekend in Brazilië een nieuwe motor, wat leidt tot de fikse gridstraf. Dus Leclerc moet van ver komen, om het podium in São Paulo te bereiken. Het puntenverschil tussen Leclerc en Verstappen is 14 punten, maar laten we ook niet vergeten dat Sebastian Vettel zich zelf weer gevonden lijkt te hebben en ook graag aantreedt in St. Petersburg, tijdens het FIA-gala - waar de nummers 1, 2 en 3 ten tonele verschijnen - om zijn woordje te doen.

Naast de genoemde coureurs kan Max Verstappen mogelijk ook rekenen op zijn 'nieuwe' teamgenoot, Alexander Albon. De in Londen geboren Thai kreeg deze week te horen dat hij ook in 2020 de teamgenoot zal zijn van Verstappen. Albon kan zichzelf, maar ook Max Verstappen een dienst bewijzen door dit keer de kwalificatie en de start van de race perfect te laten verlopen, zodat hij Verstappen - mocht het team door toe besluiten - kan helpen in zijn strijd voor de derde plek in het kampioenschap.

Gaat het weer helpen?

Helaas is het antwoord op dit vraag: "Nee!" Het gaat wel regenen in São Paulo, maar de regen zal niet op zondag vallen. De enige regen die voorspeld is, valt eventueel op vrijdag en er is een kleine kans dat de derde training op zaterdag ook wordt beïnvloed door een kleine regenbui. Maar de zondag blijft, zoals het nu lijkt, vrij van regen. En dat is jammer, want we weten allemaal wat er in 2016 heeft plaatsgevonden.

Ferrari en de aannames

Ferrari wordt er nog steeds van verdacht te hebben gesjoemeld. Ook al is er nooit iets bewezen, toch wijzen meerdere beschuldigende vingers naar de Italiaanse renstal. In Brazilië zal Ferrari willen bewijzen dat ze niets onreglementairs hebben gedaan. Ze zullen alles uit de kast halen om te aan te tonen, in klinkende resultaten. We gaan het meemaken.

Max Verstappen ligt goed in Brazilië

De Braziliaanse fans zij erg gesteld op Max Verstappen. De Nederlander heeft in 2016 zijn sporen verdiend, tijdens de regenrace waar hij vanuit de achterhoede naar de derde plek op het podium stoomde. Iedere coureur die Verstappen inhaalde, werd ondersteund door luid gejuich vanaf de tribunes op het circuit Autódromo José Carlos Pace, ook bekend als Interlagos. Verstappen heeft al kenbaar gemaakt de Brazilianen te willen vermaken. We kunnen ons dus opmaken voor een revanche op de race van 2018, waar Verstappen in de slotfase van de race - terwijl hij aan de leiding lag - door Esteban Ocon op ondenkbare manier van de baan werd gekegeld.

De eerste vrije training in Brazilië begint vrijdagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.