Wat de F1 Grand Prix van België 2018 aan het licht bracht

De Grand Prix van België 2018 gaat de geschiedenisboeken in als een wat saaie, of zelfs erg saaie Formule 1-race. Volgens sommigen zelfs de meest saaie Formule 1-race uit de geschiedenis van het circuit in de Belgische Ardennen.

Wat de F1 Grand Prix van België 2018 aan het licht bracht
© Honda Racing

Foeilelijke halo blijkt bijzonder nuttig

Het enige wat voor enig spektakel zorgde waren de eerste paar honderd meter na de start. Nico Hülkenberg verremde zich zeer en beukte snoeihard tegen Fernando Alonso aan. De Spanjaard werd gelanceerd en de bodemplaats van de McLaren schoot rakelings langs het hoofd van Charles Leclerc.

De crash bracht aan het licht dat de foeilelijk halo misschien wel het leven het gered van de jonge Charles Leclerc. De beschadiging aan de halo van de Monegask waren serieus te noemen en we kunnen maar beter niet denken aan wat er had kunnen gebeuren, als de halo niet in 2018 verplichte kost was geworden.

Stewardcombo Connelly-Salo zijn echt streng

Het steward-duo Gary Connelly en Mika Salo, die afgelopen weekend deel uitmaakte van de stewards op Spa-Francorchamps, blijkt serieus streng te zijn. Niet alleen Max Verstappen heeft dat in 2017 aan den lijve ondervonden op in Austin, Texas. Ook Nico Hülkenberg heeft erg bijzonder van langs gekregen.

In Italië moet de, meestal trefzekere, Duitser uit Emmerik maar liefst tien gridplekken opgeven. Daarnaast is de Renault-coureur beloont met drie strafpunten op zijn superlicentie. Hülkenberg staat nou niet bekend als een coureur die er regelmatig een potje van maakt, dus de gridstraf in een beetje erg veel van het goede.

Maar daarbij bleef het niet. Ook Valtteri Bottas werd bestraft in België. Voor zijn touché met Williams-coureur Sergey Sirotkin kreeg Bottas een tijdstraf. Gelukkig voor de Finse Mercedes-coureur reed hij ver genoeg voor de nummer vijf en kon hij zijn vierde plek behouden. Maar wel werd de Fin getrakteerd op twee strafpunten op zijn superlicentie.

In beide gevallen raakt het doel van de straf geen enkel doel. Beide coureurs, Hülkenberg en Bottas, staan juist te boek als gematigd en bedeesd. Geen van beide hebben hun aanvaring met opzet uitgevoerd.

Verbrandingsmotor van Max Verstappen degelijk

Max Verstappen is nog steeds bezig met zijn tweede verbrandingsmotor (ICE) van Renault. En daarmee is Verstappen de enige van alle met een Renault-motor rijdende coureurs de enige. De Nederlander lijkt erg handig met de krachtbron om te gaan of hij beschikt over een zeer betrouwbaar exemplaar van de Franse autofabrikant.

Verstappen is overigens de enige van alle coureurs die nog geen derde verbrandingsmotor in gebruik heeft genomen. Ook met de MGU-H gaat Verstappen erg zuinig om, overigens net als Kimi Räikkönen. Beide F1-coureurs rijden nog steeds met een tweede exemplaar rond en zijn daarmee een uniek duo.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercFernando AlonsoFIAGary ConnellyHALOKimi RäikkönenMax VerstappenMika SaloNico HülkenbergOpinieRenault F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.