Wanneer worden de F1-bolides voor 2020 gepresenteerd?

Wanneer worden de F1-bolides voor 2020 gepresenteerd?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ook Williams F1 heeft officieel bekendgemaakt wanneer ze hun nieuwe strijdwapen gaan onthullen. De datum is maandag 17 februari, echter ontbreekt het tijdstip van de onthulling nog. MotorsportZ heeft een overzicht gemaakt van alle onthullingen voor 2020.

Van alle teams zijn de data bekend, maar niet alle teams hebben een exact tijdstip bekendgemaakt. De exacte tijden zullen via sociale media gecommuniceerd worden.

Scuderia Ferrari

Het eerste team wat hun nieuwe Formule 1-auto presenteert, is Scuderia Ferrari. De Italiaanse formatie onthult het nieuwe strijdwapen op dinsdag 11 februari. De locatie is Reggio Emilia, Italië. Het tijdstip van de presentatie is 's avonds 18:30 uur en zal ook online te volgen zijn.

Red Bull Racing

Red Bull Racing zal de RB16, waarmee het team in 2020 een gooi doet naar de hoofdprijs: de wereldtitel, wordt op woensdag 12 februari aan de pers getoond. De Red Bull RB16 zal in Silverstone, tijdens een shakedown - die waarschijnlijk door Max Verstappen wordt uitgevoerd - aan de pers laten zien. Het tijdstip is niet bekend.

Renault F1

Renault zal net als Red Bull Racing woensdag 12 februari hun nieuwe strijdwapen aan de pers onthullen. Het Franse fabrieksteam zal de RS20 in de Franse hoofdstad Parijs aan de pers presenteren. Ook hier is geen tijdstip bekend. Renault gaat in 2020 de strijd aan met voornamelijk McLaren, het team wat er in 2019 met de vierde plaats, achter de topteams, vandoor ging.

McLaren F1

McLaren onthult de MCL35 een dag na Red Bull en Renault, namelijk op donderdag 13 februari. Met de MCL35 hoopt McLaren net als in 2019, ook in 2020 een stap voorwaarts te zetten. De presentatie vindt plaats in Woking, Groot-Brittannië. Ook hier is geen tijdstip bekendgemaakt.

Scuderia Alpha Tauri

Een bekend Formule 1-team met een nieuwe naam. Dan hebben we het natuurlijk op Alpha Tauri, wat eerder als Toro Rosso door het leven ging. Alpha Tauri heeft er voor gekozen om Valentijnsdag - vrijdag 14 februari - het nieuwe strijdwapen in het Oostenrijkse Salzburg te onthullen aan de pers. Over de kleurstelling en de naam van het chassis is niet veel bekend. Het is niet ondenkbaar dat het chassis de naam SAT15 en de kleuren overwegend blauw-wit zullen zijn.

Mercedes AMG F1

Ook wereldkampioenen hebben Valentijnsdag geprikt als presentatiedatum. De Duitse formatie zal op vrijdag 14 februari op het circuit van Silverstone - net als Alpha Tauri - de Mercedes W11 aan een shakedown onderwerpen. De aanwezige pers zal zich kunnen vergapen aan de nieuwe F1-bolide, terwijl Lewis Hamilton en/of Valtteri Bottas enkele ronden op het Britse asfalt rijden. Volgens berichten heeft Mercedes weer iets meer vermogen uit hun krachtbron weten te persen en moet met de nieuwe auto en motor de wereldtitel voor de zesde keer op tijd verdedigd worden.

Williams F1

Het Formule 1-team van Williams heeft in 2020 vergeleken met 2019 veel goed te maken. Na een zeer teleurstellend seizoen, waarin slechts 1 WK-punt werd gescoord, hoopt de formatie uit het Britse Grove weer een stapje richting het middenveld te zetten. Of dat gaat lukken is nog even afwachten. Wat wel bekend is is de datum waarop we de eerste indrukken van de FW43 krijgen is maandag 17 februari. De presentatie vindt online plaats, maar ook hier ontbreekt een tijdstip.

Racing Point

Racing Point onthult net als Williams F1 hun nieuwe creatie op maandag 17 februari. De presentatie vindt plaats in het Oostenrijkse Mondsee, een locatie waarvan sponsor BWT opereert. Het tijdstip waarop de doeken van de RP20 worden gehaald is 14:30 uur.

Haas F1

Twee dagen later dan Racing Point en Williams F1, namelijk op woensdag 19 februari en de eerste testdag van de wintertests in Barcelona, wordt de Haas VF20 in de pitstraat van het circuit in Barcelona onthuld. Het tijdstip is ook bekend, namelijk 's morgens vroeg om 08:00 uur.

Alfa Romeo

Net als Haas F1 heeft ook Alfa Romeo Racing er voor gekozen om hun nieuwe strijdwapen voor 2020 op woensdag 19 februari in de pitstraat van Circuit de Barcelona-Catalunya te presenteren. De Zwitserse formatie doet dat een kwartier later dan Haas F1, namelijk om 08:15 uur.

AGENDA ONTHULLING F1-AUTO'S 2020

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.