Waarom we zolang moesten wachten op de beslissing van de FIA

Het duurde zondagavond erg lang voordat het beslissende woord er uit was bij de wedstrijdleiding in Oostenrijk. "Het duurde nog langer dan dat de hele race geduurd had", merkte Tom Coronel maandagochtend op in het radioprogramma 'Ekdom in de morgen' op Radio10. Maar Michael Masi van de FIA had daar een onderbouwd antwoord op.

Waarom we zolang moesten wachten op de beslissing van de FIA
© LAT Images/Mercedes AMG F1

Waarom de beslissing zo lang op zich liet wachten: "De voornaamste reden was dat we pas om 18.00 uur konden beginnen met het horen van de rijders, vanwege de diverse mediaverplichtingen en de persconferentie", stak Michael Masi van wal tegenover Motorsport.com. "Het horen van alle betrokken partijen duurde min of meer een half uur. De stewards overlegden, bekeken andere zaken, precedenten en spraken onderling."

"En zodra je een beslissing op papier zet, moet je ervoor zorgen dat er geen typfouten en dergelijke in staan. Dan koppel je het resultaat terug aan de teams en wordt de beslissing naar buiten gebracht. Voor de mensen die buiten zitten te wachten, vliegt de tijd, veel meer dan voor degenen die in de kamer zitten. Alles werd gewoon meegenomen in de overwegingen", aldus Masi.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET