Waarom we zolang moesten wachten op de beslissing van de FIA

Waarom we zolang moesten wachten op de beslissing van de FIA
© LAT Images/Mercedes AMG F1

Het duurde zondagavond erg lang voordat het beslissende woord er uit was bij de wedstrijdleiding in Oostenrijk. "Het duurde nog langer dan dat de hele race geduurd had", merkte Tom Coronel maandagochtend op in het radioprogramma 'Ekdom in de morgen' op Radio10. Maar Michael Masi van de FIA had daar een onderbouwd antwoord op.

Waarom de beslissing zo lang op zich liet wachten: "De voornaamste reden was dat we pas om 18.00 uur konden beginnen met het horen van de rijders, vanwege de diverse mediaverplichtingen en de persconferentie", stak Michael Masi van wal tegenover Motorsport.com. "Het horen van alle betrokken partijen duurde min of meer een half uur. De stewards overlegden, bekeken andere zaken, precedenten en spraken onderling."

"En zodra je een beslissing op papier zet, moet je ervoor zorgen dat er geen typfouten en dergelijke in staan. Dan koppel je het resultaat terug aan de teams en wordt de beslissing naar buiten gebracht. Voor de mensen die buiten zitten te wachten, vliegt de tijd, veel meer dan voor degenen die in de kamer zitten. Alles werd gewoon meegenomen in de overwegingen", aldus Masi.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.