FrankrijkGP Frankrijk
VT 118 jun 11:30
VT 218 jun 15:00
VT 319 jun 12:00
QUALI19 jun 15:00
RACE20 jun 15:00

Waarom top-techneuten naar Red Bull kwamen: "Het kon haast niet anders"

Red Bull heeft voor hun nieuwe motordivisie zes techneuten van Mercedes binnengehaald. Het begin vorige week met Ben Hodgkinson en daar werden deze week maar liefst vijf nieuwe collega's aan toegevoegd. Mercedes lijkt er niet veel om te geven, maar de sfeer tussen de twee hoofd machten in de Formule 1 is er niet beter op geworden.

Waarom top-techneuten naar Red Bull kwamen: "Het kon haast niet anders"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull was al maanden bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe motordivisie van de drankjesfabrikant: Red Bull-Powertrains. Terwijl de basis voor de nieuwe fabriek in Milton Keynes gelegd was, ging Red Bull op zoek naar personeel, personeel wat weet hoe je een snelle Formule 1-motor bouwt. En daarvoor heeft Red Bull een aantal nieuwe personeelsleden ingehuurd. Het gaat tot nu toe om zes toptechneuten van Mercedes High Performance Powertrains (HPP). Red Bull heeft al kenbaar gemaakt dat er de komende dagen nog een naam bekend wordt gemaakt.

Red Bull-teambaas Christian Horner windt er geen doekjes op. In gesprek met Sky Sports F1 doet de Engelsman het een en ander uit de doeken. "Mensen zullen uiteindelijk willen werken, waar ze willen werken", zei teambaas Christian Horner. "Je kunt iemand niet dwingen om te werken waar ze niet willen zijn. Als we een aantrekkelijke plek zijn voor mensen die de gedrevenheid zien en ze willen er deel van uitmaken, dan willen ze met ons die reis maken."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerMercedes F1Red Bull F1Red Bull Powertrains
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Frankrijk
vrijdag 18 juni
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 19 juni
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 20 juni
Race
15:00 - 17:00
Meer Frankrijk GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.