Waar kun je de F1 Grand Prix van Spanje op radio en tv volgen?

Hoe kun je vandaag (zondag) de Formule 1-race in Spanje op radio en televisie volgen? Vanuit Nederland kun je verrichtingen van Max Verstappen op meerdere manieren live volgen. Om te beginnen kun je de F1 op televisie via Ziggo Sport Racing, via F1TV Pro en natuurlijk onder andere via kanaal 14 van Ziggo volgen. Maar je kunt de race ook volgen op de (web)radio.

Waar kun je de F1 Grand Prix van Spanje op radio en tv volgen?
© Pirelli

F1 Grand Prix van Spanje op Ziggo Sport

Alle Ziggo-abonnees die Ziggo Sport kunnen ontvangen kunnen alle sessies, inclusief de vrije trainingen en kwalificatie van de Grand Prix in Spanje volgen via kanaal 14 (voor Ziggo-abonnees) en abonnees van bijvoorbeeld KPN en Telfort moeten kijken op een van de kanalen tussen 233 en 239 (interactieve televisie).

F1 op Ziggo Sport Racing (onderdeel Ziggo Sport Totaal) & F1TV Pro

Naast de gebruikelijke mogelijkheden op de televisie, kun je de Formule 1 ook via F1TV Pro. Hiervoor moet je op de website van de Formule 1 een account aanmaken. Dat is gratis, maar wil je ook F1TV Pro kunnen zien, dan kun je je daarop abonneren. Een creditcard is nodig om F1TV Pro te kunnen activeren. Ziggo-abonnees die het Ziggo Sport Totaal-pakket hebben kunnen hier kosteloos gebruik van maken, ook zonder creditcard.

F1 op RTL Deutschland

Naast Ziggo en F1TV Pro kunnen Nederlandse televisiekijkers ook inschakelen op het Duitse RTL Television. Deze omroep zendt zowel de kwalificatie als de race live uit, zij het met de nodige reclame-blokken. De uitzending op RTL Television begint zondag om 14:50 uur en is voor klanten van KPN, Telfort, XS4All te zien op kanaal 46. Ziggo-abonnees vinden deze zender op kanaal 58. Tele2-kijkers kunnen terecht op kanaal 223, met T-Mobile Thuis kijk je via kanaal 397. Het Duitse RTL Television zendt in 2020 voor het laatst Formule 1-races uit.

Tijdschema Formule 1 in Spanje op zondag 16 augustus

  • Op de meeste tv-zenders begint het voorprogramma rond de klok van 14:00 uur, zoals bijvoorbeeld op Ziggo Sport (kanaal 14)
  • De Formule 1-race  begint zondagmiddag om 15:10 uur

De Formule 1-race op de radio volgen

De race in Spanje, die zondagmiddag om 15:10 uur begint, is voor Nederlanders ook op de radio live te volgen. Dat kan door in te schakelen via de website van Grand Prix Radio. Daar voorziet Olav Mol de luisteraars van LIVE-commentaar tijdens de Formule 1-race op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Ben je op vakantie in het buitenland? Dan kun je ook via een omweg (OnlineRadio.nl) luisteren naar Grand Prix Radio. Ook vanuit het buitenland hoef je dus niets te missen van de race. LETOP! Dit is een foefje en er is geen garantie dat deze optie blijft werken.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Circuit de Barcelona-CatalunyaF1 GP SpanjeF1 GP Spanje 2020F1 nieuws 2020F1 op TV en RadioFormule 1 2020Formule 1-vandaag
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.