VT3 GP Japan vervalt, kwalificatie op zondagochtend

VT3 GP Japan vervalt, kwalificatie op zondagochtend
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Supertyfoon Hagibis, een tropische storm uit de zwaarste categorie, heeft de afgelopen dagen het nieuws voor een groot deel bepaald. Zoals het er nu uitziet, zal vooral zaterdag op Suzuka Circuit er door beïnvloed worden.

Volgens alle weermodellen zal de tropische storm, die intussen afzwakt, maar nog steeds als buitengewoon wordt gezien, zaterdagnacht rond 01:00 uur lokale tijd (18:00 uur Nederlandse tijd) het land bereiken.

Hagibis is de krachtigste storm waarmee Japan dit jaar te maken heeft gehad. De eerste regen op Suzuka Circuit, die Hagibis met zich meebrengt, zal vallen rond de klok van 20:00 uur lokale tijd (13:00 uur Nederlandse tijd).

De regen die eventueel valt tijdens een van de vrijdagtrainingen valt te verwaarlozen en wordt niet direct veroorzaakt door de tropische storm. De kans dat het een beetje regent is het grootst tijdens de eerste vrije training.

De FIA en de organisatie van de Grand Prix van Japan hebben zojuist bekendgemaakt dat de derde vrije training in zijn geheel komt te vervallen. De kwalificatie zal naar verluidt verreden worden in de nacht van zaterdag op zondag om 03:00 uur Nederlandse tijd.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.