Vorm Bottas beëindigde gesprekken tussen Mercedes en Ricciardo

Het scheelde niet veel, maar Valtteri Bottas was bijna zijn stoeltje bij het F1-team van Mercedes kwijt geraakt. De Finse coureur kwam in 2018 traag uit de startblokken en verzuimde regelmatig mee te kunnen komen met teamgenoot Lewis Hamilton.

Vorm Bottas beëindigde gesprekken tussen Mercedes en Ricciardo
©Mercedes AMG F1

Mercedes-coureur Valtteri Bottas kon in de eerste helft van het F1-seizoen niet lekker meekomen met de top van het veld. En dat heeft er toe bijgedragen dat Mercedes gesprekken opstartte met Daniel Ricciardo, die toen nog verbonden was aan Red Bull Racing. Ricciardo sloot later een deal met Renault F1.

Later, in de tweede helft van het seizoen kwam Bottas opgang en reed hij constant in de punten. De gesprekken met Ricciardo werden daarop gestaakt.

Mercedes-teambaas Toto Wolff erkent dat er gesprekken zijn geweest met Ricciardo en dat de Australiër hoog op het verlanglijstje stond van Mercedes. Zo verklaart hij tegenover het Braziliaanse Globo.

"We hebben altijd interesse gehad in Daniel [Ricciardo]", laat Wolff optekenen door Globo. "Waar als je blij bent met een relatie, dan hoef je niet te flirten met een andere vrouw."

Maar er was in de beginfase van het GP-seizoen 2018 wel degelijk sprake van onvrede over de prestaties van Valtteri Bottas. Zo kan worden opgemaakt uit de woorden van de Oostenrijker. "Als we in mei of juni [2018] niet blij waren geweest met Valtteri, hadden we de gesprekken [met Ricciardo] vervolgd", voegt Wolff toe.

"Maar omdat Valtteri op dat moment weer goed presteerde wilde we niet meer van Daniel's tijd verspillen", aldus Wolff.

Intussen heeft stelde Mercedes weer een jaarcontract op voor Bottas. En voorlopig hoeft de Finse teamgenoot van wereldkampioen Lewis Hamilton niet te vrezen voor zijn stoeltje bij Mercedes in 2019. "Valtteri hoeft niet te vrezen voor 2019", zegt Wolff. "Maar hij weet wat hem te doen staat."

Een zware stok achter de deur heeft Bottas misschien niet nodig, maar die is er wel. Esteban Ocon, de reservecoureur van Mercedes, heeft zijn oog laten vallen op een zitje voor 2020 naast Hamilton.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET