Voormalig Ferrari-man Luigi Mazzola: "Let vooral op Verstappen"

Luigi Mazzola denkt dat Max Verstappen dit seizoen verrassend goed voor de dag gaat komen. De voormalig manager van het Ferrari testteam, die onder andere samenwerkte met Michael Schumacher, heeft positieve signalen opgepikt bij Verstappen.

Voormalig Ferrari-man Luigi Mazzola: "Let vooral op Verstappen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Luigi Mazzola heeft in een voorbeschouwing voor het Italiaanse Autosprint laten weten dat hij Max Verstappen continu in de gaten houdt. "Let in het bijzonder op Verstappen, hij is de meest geconcentreerde van het hele stel. Tijdens de wintertests hebben we duidelijke aanwijzingen gekregen", aldus Mazzola, die van 1995 tot en met 2005 bij Ferrari in dienst was.

Tijdens de wintertests kwam Mercedes op veel gebieden als het topteam uit de verf. Maar Red Bull Racing zat er heel dichtbij, daarna kwam Ferrari. Dat realiseert de Italiaanse voormalig Ferrari-man zich ook. Maar hij ziet het als vanzelfsprekend dat Red Bull Racing, na een uitstekend seizoen in 2019, zich op aerodynamisch gebied zal verbeteren.

Lees hieronder verder

Daar bovenop komt nog de betrouwbaar gebleken Japanse Honda-motor. "Ik heb hoge verwachtingen van de Honda-motor, die vorig jaar ook veel beter presteerde dan de seizoenen daarvoor. Ze hebben bij Honda niet stil gezeten en het zou mij zeer verbazen als ze niet competitief zijn", voegt Mazzola toe.

"Max Verstappen lijkt mij het best voor bereid te zijn op wat er gaat komen. Hij was tijdens de lockdown continu gefocust. Daarnaast ligt hem de Red Bull Ring erg goed. Dat moeten we ook niet vergeten."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk 2020Formule 1 2020Honda Racing F1Luigi MazzolaMax VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.