Voorlopig is het stil in Banbury: Eerste fire-up voor Haas-Ferrari in Bahrein

McLaren kon vorige week al de Mercedes-motor achterin de McLaren MCL35M laten ronken. Maar dat zit er voor het Formule 1-team van Haas voorlopig niet in. Zo heeft teambaas Günther Steiner aangegeven tegenover Auto Motor und Sport.

Voorlopig is het stil in Banbury: Eerste fire-up voor Haas-Ferrari in Bahrein
© Haas F1

Haas F1 voert in de aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen niet veel veranderingen door. Dat werd eind 2020 al duidelijk gemaakt. Het enige wat zichtbaar zal veranderen zijn de voorvleugel, sidepods en de achterkant van de VF-21, zoals het chassis wordt genoemd.

In gesprek met Auto Motor und Sport laat Steiner weten dat er voorlopig geen fire-up van de nieuwe Ferrari-motor zal plaatsvinden. Dit is vanwege de zeer strenge COVID19-regels die van toepassing tussen Europa en Groot-Brittannië. Steiner zegt dat de eerste fire-up waarschijnlijk pas gaat plaatsvinden in Bahrein, waar de driedaagse wintertest gehouden wordt.

Haas ligt wat de ontwikkeling van de nieuwe bolide goed op schema. In de eerste week van februari begint de Amerikaanse renstal, gestationeerd in Groot-Brittannië, aan het monteren nieuwe chassis. De VF-21 zal halverwege februari zo goed als klaar moeten zijn, inclusief nieuwe versnellingsbak en nieuwe motor.

De motor kan alleen niet opgestart worden, omdat er Ferrari-personeel nodig is om de instructies te geven. Aangezien er een streng COVID19-beleid wordt gevoerd, mag de motor wel het land in, maar aan toelaten van Ferrari-personeel zijn strenge regels verbonden.

Zelfs teambaas Steiner is niet aanwezig in de fabriek in het Britse Banbury. "Als ik naar Engeland zou willen vliegen, zou ik twee weken in quarantaine moeten zitten. Er zijn alleen uitzonderingen gemaakt voor de coureurs", aldus Steiner, over het feit dat Mick Schumacher en Nikita Mazepin een stoeltje moesten laten aanmeten.

Ondanks dat de VF-21 veel gelijkenissen vertoont met zijn voorganger, ziet de nieuwe Haas-auto er toch anders uit. "Zaken als de voorvleugel, sidepods en rembehuizingen zijn nieuw. Ze moesten worden aangepast aan de nieuwe bodemplaat", vertelt Steiner.

Haas F1 heeft nog geen datum bepaald voor de onthulling van de nieuwe Haas VF-21.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 nieuws 2021Formule 1 2021Günther SteinerHaas F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.