Voor Button is Verstappen het grootste natuurtalent ooit

Jenson Button is van mening dat Max Verstappen het allergrootste natuurtalent wat de racewereld ooit gekend heeft. Voor de enkelvoudig wereldkampioen staat vast dat Verstappen zijn racetalent via DNA heeft meegekregen van vader Jos en moeder Sophie Kumpen.

Voor Button is Verstappen het grootste natuurtalent ooit
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In podcast van Beyond the Grid zegt Jenson Button, die in zijn jonge jaren tegen Jos Verstappen reed in de Formule 1 en later tegen diens zoon racete, dat het erop lijkt dat het 22 jaar geleden - toen Max Verstappen geboren werd - zo heeft moeten zijn.

"Jos [Verstappen] was een geweldige coureur en zijn moeder trouwens ook. Hij [Max Verstappen] is mogelijk het allergrootste natuurtalent wat de racewereld ooit gekend heeft. Daar is een goede reden voor, je zou bijna denken dat het 22 jaar geleden al de bedoeling is geweest."

Jenson Button geeft ook toe dat hij op vijftienjarige leeftijd meer dan 'normaal' geïnteresseerd was in de moeder van Max Verstappen, Sophie Kumpen. Voor de toen nog piepjonge Brit waren vrouwen een nieuwe ervaring. Sophie was de teamgenoot van Jenson Button en dat hielp ook al niet erg.

"Ik zag haar rijden en ze was echt ontzettend goed", erkent Button, die ook toegeeft dat hij aangenaam verrast was door de verschijning Sophie Kumpen. "Ik probeerde niet te kijken, maar ondertussen deed ik dat toch... Dat waren mooie tijden", lacht hij met een knipoog.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race