VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Voor Albon was het vandaag "de eerste dag naar school"

Voor Albon was het vandaag "de eerste dag naar school"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon stapte vrijdag voor de eerste keer in de Red Bull RB15. Hij vervangt Pierre Gasly en de Thaise Brit velde zich onmiddellijk op zijn gemak, iets wat al bleek uit zijn rondetijden.

Alexander Albon staat voor de loodzware taak om Max Verstappen te helpen om zoveel mogelijk punten voor Red Bull Racing binnen te harken. De 23-jarige Formule 1-coureur heeft het tijdens de eerste kennismaking met de Red Bull-bolide erg goed gedaan.

"Vandaag was een behoorlijk spannende dag, een beetje zoals de eerste schooldag en het voelde erg goed", aldus Albon na de tweede training in België. "Ik hield de auto op het zwarte spul [asfalt/baan, red] en ik heb er van genoten. Ik probeer het rustig aan te doen en zoveel mogelijk ronden te rijden om de auto te leren kennen. Ik ben nog steeds aan het leren."

"Er zij natuurlijk erg veel verschillen tussen de twee teams dus ik probeer me zo snel mogelijk aan te passen en er tussen te passen. Maar ik heb nu al door dat het een erg fije auto is en hij is snel, nu moet ik er alleen nog aan wennen", vertelt de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

"In de ochtend in VT1 ging het redelijk goed, maar het ging nu nog om het nemen van babystapjes. In de middag hebben we ons gericht op de longruns, omdat we natuurlijk ook nog tegen een gridstraf aankijken. We hebben ons dus meer op de race dan op de kwalificatie gericht."

"Het team is erg vriendelijk voor mij geweest en ik voel me eigenlijk meteen thuis bij deze jongens. Ik heb nog geen idee over waar we gaan eindigen. Ik wil me alleen maar focussen op het goed uitvoeren van de taak op zondag", aldus Albon.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.