VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Volgens Villeneuve is Vettel de perfecte teamgenoot voor Verstappen

Volgens Villeneuve is Vettel de perfecte teamgenoot voor Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon ligt in de media onder vuur, omdat hij niet snel genoeg is om als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing te functioneren. Dat is ook Jacques Villeneuve opgevallen. De Canadees denkt dat Sebastian Vettel een betere teamgenoot voor Max Verstappen is dan Albon.

Enkele weken geleden gonsde het plotseling van de geruchten dat Sebastian Vettel mogelijk terug zou keren bij Red Bull Racing. De maandag na de eerste Grand Prix van Oostenrijk liet Max Verstappen weten dat hij er geen probleem mee zou hebben als Vettel zijn teamgenoot zou zijn. Maar enkele dagen later werden de uitspraken van de Nederlander weer genuanceerd: "Ik wilde alleen maar beleeft antwoorden" op de gestelde vraag bij ServusTV, waar Sebastian Vettel ook bij was. Kort daarna hakten de Red Bull-teamleiding de knoop definitief door en lieten Christian Horner en Helmut Marko, haast in koor, weten dat een terugkeer bij Red Bull Racing van Sebastian Vettel uitgesloten was.

Nog tijdens het GP-weekend in Hongarije kwam de Italiaanse media met aanwijzingen dat er op de achtergrond nog altijd van alles aan de hand is omtrent een eventuele terugkeer van de Duitser bij Red Bull. Of het om onzin of geruchten gaat laten we maar in het midden. Feit blijft dat voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve in Sebastian Vettel de perfecte teamgenoot voor Max Verstappen ziet.

Bij Sky Sports Italia deed de enkelvoudig wereldkampioen een duit in het zakje. "Adrian Newey ontwerpt altijd extreme auto's die moeilijk te besturen zijn", aldus Villeneuve. De Canadees ziet dat de verschillen tussen Verstappen en Albon erg groot zijn, en hij denkt dat met de komst van Vettel dat tot het verleden behoort. "Hij heeft in het verleden laten zien dat hij weet hoe hij het maximale uit Newey's creaties kan halen door op de limiet te rijden. Daarom is hij op dit moment de perfecte teamgenoot voor Verstappen."

Ricciardo vs. Vettel in 2014

Opmerkelijk is het in een bepaald opzicht wel. Want na de invoering van de hybride-motoren, in 2014, kon Sebastian Vettel geen deuk in een pakje boter rijden. Zijn nieuwe teamgenoot, toendertijd Daniel Ricciardo, stak de viervoudig wereldkampioen regelmatig voorbij. Ter vergelijking: Ricciardo stond in 2014 acht keer op het podium, waarvan driemaal als winnaar en Vettel kwam niet verder dan vier podiums, zonder zege. Ricciardo sloot het seizoen als derde af en Vettel als vijfde. Na 2014 keerde Vettel Red Bull de rug toe, door naar Ferrari te verkassen.

De enige conclusie die getrokken kan worden is, en dat is niets ten nadele van Alexander Albon, maar waarom heeft Red Bull zich in 2018 Daniel Ricciardo door de vingers laten glippen, naar Renault nota bene!

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.