Volgens Ross Brawn verdiend Hamilton een zevende wereldtitel

Volgens Ross Brawn verdiend Hamilton een zevende wereldtitel
© Mercedes F1

Volgens Ross Brawn is het verdiend als Lewis Hamilton in 2020 zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 behaald. "Ook omdat hij een fantastische coureur is", aldus Brawn.

Formule 1-legende Michael Schumacher is met zeven wereldtitels al vijftien jaar recordhouder. In 2020 ligt Lewis Hamilton op koers om zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 te behalen. Of de Brit de kans - van Bottas, Verstappen, Leclerc en Vettel - krijgt om het record van Schumacher te evenaren is voorlopig nog even afwachten.

Maar F1-baas Ross Brawn vindt dat Hamilton, als hij de zevende titel wint, hij het verdiend. De Brit werkte in de gloriedagen van Michael Schumacher bij Ferrari samen met de Duitse F1-legende. Brawn heeft altijd een zwak gehad voor Michael Schumacher, maar toch denkt de vijfenzestigjarige sportief directeur van de sport dat Hamilton het verdiend om het record te evenaren.

"Het is een beetje frustrerend voor mij, omdat het Michael's record is", laat Brawn optekenen door het Duitse Bild. "Maar als hij [Lewis Hamilton] op dezelfde voet doorgaat, dan verdiend hij de zevende wereldtitel. Hij moet hem winnen, omdat hij een fantastische coureur is, en niet door geluk."

Brawn zegt ook dat het onmogelijk is om Hamilton en Schumacher met elkaar te vergelijken. "We hebben het hier over een heel ander tijdperk en andere auto's. Daarnaast zijn het twee totaal verschillende personen", gaat Brawn verder. "Lewis zit als het gaat om professionalisme op een ongelooflijk hoog niveau, maar Michael had altijd veel oog voor details, waar hij ook alles van af wist en dat is iets waar Lewis zich - vandaag de dag - niet mee bezig hoeft te houden."

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.