Volgens Pedro de la Rosa moet Ferrari niet onderschat worden

Ferrari presteerde tijdens de wintertests in Barcelona niet op het niveau wat er van ze verwacht werd. Volgens velen loopt de Italiaanse renstal uit Maranello achter op Mercedes en Red Bull Racing.

Volgens Pedro de la Rosa moet Ferrari niet onderschat worden
© Pirelli

Voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa denkt dat Ferrari niet onderschat mag worden. De Spanjaard en voormalig teamgenoot van Jos Verstappen zegt dat dat men Ferrari op eigen risico afschrijft voor de beginfase van het seizoen.

"Het is een heel atypisch seizoen, door de late start en omdat er zonder publiek wordt geracet", aldus De la Rosa tegenover Marca. "Los daarvan, denk ik dat we een geweldig seizoen tegemoet gaan. Ik verwacht mooie dingen, wat mij betreft kunnen we beginnen."

Lees hieronder verder

Hoe de slagorde zal zijn in de kop van het veld is nog altijd niet duidelijk, maar de Spanjaard waagt een gokje. "Mercedes zal weer sterk zijn, Red Bull zal sterker zijn dan ooit, en hoewel Ferrari problemen had, hebben ze de tijd gehad om hieraan te werken. Ik zou ze niet helemaal uitsluiten", voegt De la Rosa toe.

Aanstaande vrije begint de eerste vrije training voor de GP van Oostenrijk om 11:00 uur Nederlandse tijd. En daarmee begint het seizoen 2020 eindelijk.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk 2020Ferrari F1Formule 1 2020Pedro de la Rosa
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.