'Perez gaat ook meedoen'

Volgens Nico Rosberg is Bottas niet in staat Hamilton te verslaan

Nico Rosberg denkt dat Valtteri Bottas niet in staat zal zijn om Lewis Hamilton in een titelstrijd te verslaan. De Fin is snel genoeg, maar hij mist de mentale kracht om uiteindelijk de titel op te eisen.

Volgens Nico Rosberg is Bottas niet in staat Hamilton te verslaan
© Mercedes F1 | Valtteri Bottas tijdens de wintertest 2021 in Bahrein.

Nico Rosberg weet heel goed hoe het is om de teamgenoot van Lewis Hamilton te zijn. De Duitser was een keer in staat om de wereldtitel voor de neus van Hamilton weg te kapen, maar dat kwam niet zomaar aanwaaien. Mentaal moest de zoon van enkelvoudig wereldkampioen Keke Rosberg alle zeilen bij zetten, om vervolgens in de finale race van 2016 in Abu Dhabi op het nippertje te claimen.

Volgens Rosberg heeft Bottas geen kans om zijn teamgenoot dit jaar te verslaan. Hij is wel van mening dat de Fin in staat is om regelmatig overtuigend sneller te zijn dan Hamilton, maar op een heel seizoen heeft de zevenvoudig wereldkampioen gewoon de langste adem.

Echter soms lijkt het er op dat Bottas alles voor elkaar heeft en dat hij Hamilton te lijf kan gaan, maar dan maakt hij toch weer foutjes waar Hamilton graag gebruikt van maakt. "Ja, elk jaar zijn er races die je doen denken 'Oké, nu kan hij het, nu kan hij Lewis bevechten'", zei de Duitser tegen La Gazzetta dello Sport. "Maar dan komt Hamilton terug en staat Bottas weer in het donker. Ik zou nooit zeggen dat Bottas niet snel is, omdat hij Hamilton altijd kan verslaan in een vliegende ronde."

"Maar op de lange termijn, op het gebied van continuïteit, lukt het hem niet. En dan denk ik nog dat Sergio Perez zich dit jaar in de strijd zal werpen", voegt Rosberg eraan toe.

Rosberg denkt vooral dat de wereldtitel van 2021 een tweestrijd wordt tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. "Max is zo sterk. Hij zit nu op het niveau van Hamilton", gaat Rosberg verder. "Ze zitten allebei op een heel ander niveau dan de rest. - Maar toch kun je je geld beter weer op Hamilton in zitten. Gewoon een klein bedrag op Verstappen zetten als verzekering is een goed idee", grijnst hij.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMax VerstappenSergio PerezValtteri Bottas
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.