'Er is niets geheims aan de RB16B'

Volgens Marko niets geheims aan de RB16B: "Kwam door tijdgebrek"

Vorige week werd de Red Bull RB16B onthuld. Op slechts twee studio foto's na zijn er geen foto- of videobeelden vrijgegeven door de Brits Oostenrijkse renstal. Dat was voor velen reden om te veronderstellen dat er iets bijzonders of iets geheims was met het doorontwikkelde strijdwapen van Max Verstappen en Sergio Perez.

Volgens Marko niets geheims aan de RB16B: "Kwam door tijdgebrek"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens filmdag op Silverstone 24 februari 2021.

Volgens Helmut Marko zijn de veronderstellingen niet waar. Dat is althans wat de Red Bull-sportadviseur stelt tegenover F1-insider. "We kwamen gewoonweg tijd te kort, dus hebben we geen fotoshoot kunnen doen. Het rijden [met de nieuwe RB16B] was belangrijker dan het nemen van foto's. Er is niks geheims aan de auto. Hij heeft geen zes wielen en ook geen grote ventilator achterop", lacht de Oostenrijker.

"De nieuwe auto is gewoon een doorontwikkeling van zijn voorganger", aldus Marko, die uitsluit dat er grote veranderingen zijn.

Geen nieuwe onderdelen voor de RB16B

Alvorens het seizoen op vrijdag 26 maart begint, wordt eerst nog de driedaagse wintertest gehouden. Zowel de wintertest als de eerste Formule 1-race worden gehouden in Bahrein, op het Bahrain International Circuit. Volgens Helmut Marko zal de RB16B waarmee getest wordt dezelfde zijn waarmee Max Verstappen en Sergio Perez het GP-weekend in Bahrein in gaan. "Bij de eerste [winter]test in Bahrein zullen we met alle onderdelen rijden die we ook tijdens de seizoensouverture op de auto hebben. We zullen bij de eerste test wel zien waar iedereen staat", aldus de voorman van Red Bull.

De reden die Helmut Marko noemt voor het ontbreken van foto's en videobeelden van een rijdende RB16B zijn op zijn minst een beetje bijzonder. De fotografen die de RB15 - waarmee Verstappen en Perez ook reden - stonden hoogstwaarschijnlijk ook langs de baan. Het nemen van foto's, of het schieten van videobeelden, van beide versies van de Red Bull-auto's was dus een koud kunstje geweest. De vraagtekens blijven staan.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.