VT117 jul - 11:00
VT217 jul - 15:00
VT318 jul - 12:00
QUALI18 jul - 15:00
RACE19 jul - 15:10

Volgens Marko geen zorgen voor Gasly: "Gaan de zaken niet veranderen"

Volgens Marko geen zorgen voor Gasly: "Gaan de zaken niet veranderen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de Grand Prix van Duitsland, waar Pierre Gasly na een clinch met Red Bull-familielid Alexander Albon zichzelf uit de race kegelde, gonst het van de geruchten over de terugkeer van Daniil Kvyat bij Red Bull Racing. Maar die geruchten zijn gesmoord door dr. Helmut Marko.

Niet dat het aan de kwaliteiten van de voormalige Red Bull-coureur Daniil Kvyat ligt, want daaraan twijfelt niemand. Vooral Toro Rosso-teambaas Franz Tost is in zijn nopjes met zijn huidige rijderspaar. "Eén van de beste line-ups ooit bij Toro Rosso", aldus Tost tegenover Motorsport.com. De teambaas van het team uit Faenza zou het liefst zijn coureurs behouden, maar als Red Bull aan de bel trekt, dan weet Tost dat hij Kvyat moet laten gaan. "Ja natuurlijk, want Red Bull beslist uiteindelijk."

Na een kortstondige opleving tijdens het GP-weekend in Silverstone leek Pierre Gasly eindelijk klaar om gevechten aan te gaan met zijn concurrenten op de baan. Maar ondanks een prima kwalificatie, waar de Fransman de vierde startplek veroverde, werd hij overmand door onzekerheid en ook de regen. Gasly knalde tegen de achterkant van Albon aan en moest met een lekke band en schade opgeven in Duitsland.

Tost verdedigt de jonge Fransman. "Maar je moet niet vergeten dat Max Verstappen zijn positie binnen het team al heeft verworven en bovendien heel snel is. Daarnaast past deze auto misschien niet zo goed bij de rijstijl van Pierre. Het heeft tijd nodig, maar vroeg of laat zal hij er komen", laat de teambaas optekenen door Motorsport.com.

Voorlopig lijkt het er op dat Pierre Gasly zich geen zorgen hoeft te maken of hij de teamgenoot van Max Verstappen blijft. Van een degradatie naar Toro Rosso is vooralsnog geen sprake. "Dit jaar zullen we de zaken niet veranderen. We zullen het seizoen dus beëindigen zoals het nu gaat", verkondigt Marko tegenover Motorsport.com.

Niettemin laat de Oostenrijker weten wel onder de indruk te zijn van de prestaties van Daniil Kvyat in Hockenheim. "Ja, maar hij doet het altijd super in de regen. Ik zei voor de start nog tegen hem 'dit zijn jouw omstandigheden'. Hij heeft het vervolgens uitstekend uitgevoerd", aldus Marko.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Hongarije
vrijdag 17 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 18 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 19 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Hongarije
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.