VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Volgens Hamilton was het vrijdag een beetje 'listig' en 'lastig'

Volgens Hamilton was het vrijdag een beetje 'listig' en 'lastig'
© Mercedes F1

Het lijkt erop dat de Mercedes-coureurs het gisteren (vrijdag) wat lastiger hadden dan normaal op Silverstone. Vooral Lewis Hamilton klonk na afloop ietwat bezorgd over zijn prestaties. De Brit nam woorden als 'listig' en 'lastig' in zijn mond. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas is wat meer optimistisch.

"Het was vandaag [vrijdag] een behoorlijke lastige dag. De balans voelde niet echt goed en de wind maakte het allemaal erg listig. We gaan vanavond dus uitzoeken waarom het niet zo aanvoelde zoals we dat vooraf hadden bedacht", aldus Hamilton.

"Het was lastig om de auto te besturen, maar dat is nog geen ramp. We hebben zo'n goed team dat dat wel opgelost zal worden. Hopelijk maken we richting de kwalificatie goede stappen voorwaarts. Het wordt morgen [zaterdag] minder warm, maar Racing Point en Red Bull zien er sterk uit", sloot de Britse wereldkampioen af.

Valtteri Bottas is over het algemeen nog positief over de vrijdag en ziet geen probleem. "Meestal weten we een goede stap te maken op zaterdag, dus ik ben eigenlijk niet zo bang. Er waren alleen wat problemen met de balans", liet de Finse Mercedes-coureur na afloop weten.

Het weer speelt mogelijk in dit verhaal een hoofdrol. Het was vrijdag buitengewoon warm - de temperatuur liep op tot 35 graden Celsius - en vandaag wordt het maximaal 22 à 24 graden. De bewolking neemt toe en het asfalt wordt dus ook niet zo heet als op vrijdag, toen er bijna 50 graden werd waargenomen.

Naar verwachting zullen de Mercedes-coureurs er vanmiddag tijdens de derde vrije training en de kwalificatie voor de Britse Formule 1 Grand Prix gewoon weer staan. VT3 begint om 12:00 uur en de kwalificatie volgt om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.