Volgens Briatore moet Max Verstappen "leren zijn mond te houden"

Volgens Briatore moet Max Verstappen "leren zijn mond te houden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens Flavio Briatore moet Max Verstappen leren om zijn mond te houden. De voormalig Formule 1-teambaas, die in gesprek was met het Italiaanse Autosprint, vindt dat het onnodig was om de opmerking - 'Dat krijg je als je niet meer vals kan spelen' - te maken.

Max Verstappen heeft nogal wat los gemaakt in de Formule 1-wereld. Na de kwalificatie in de Verenigde Staten maakte de Nederlandse Red Bull-coureur een scherpe opmerking over het 'achterblijven' van de Ferrari's: "Dat krijg je als je niet meer vals kan spelen", aldus Verstappen toendertijd voor de camera van Ziggo Sport.

Hoe dan ook, de flamboyante Italiaan denkt dat Red Bull goed op weg is voor het GP-seizoen 2020. "Het is een team wat altijd goed bezig is", aldus Briatore tegenover Autosprint. "Nu Honda een partij is waar iedereen rekening mee moet houden, en de twijfels over het vermogen en de betrouwbaarheid ebben langzaam maar zeker weg."

"Maar Red Bull is angstig om hun motorpartner na 2021 kwijt te raken", voegt Briatore toe, die de stap van een snelle contractverlening met Max Verstappen in dat opzicht goed begrijpt en ziet als de enige juiste beslissing. "Het is mooi om hem [Max Verstappen] bij Red Bull te zien, waar hij in de top van het veld opereert en nu blijft hij daar voorlopig nog. Hij is heel erg snel, en hij weet zich continu te verbeteren en steel regelmatig de show."

Maar de voormalige teambaas van Michael Schumacher vindt ook dat de sterrijder van Red Bull Racing moet leren om zijn mond te houden. "Verstappen moet ook leren om zijn mond te houden. Hij had die opmerking - over het vermeende vals spel van Ferrari - niet hoeven maken", aldus Briatore. "Allereerst, het is niet aan hem om dergelijke verklaringen af te leggen. Ten tweede, hij sloeg de plank compleet mis."

Dat Briatore gecharmeerd is van Max Verstappen blijkt opnieuw als hem de vraag wordt gesteld, 'wie zou je in je team opnemen?' Briatore reageert verrassend met: "Als ik een team mocht samenstellen, dan zou ik er zeker voor kiezen om Leclerc en Verstappen naast elkaar te laten rijden. Ze zijn fenomenaal en dat betekent dat ze iedere grand prix en elk wereldkampioenschap zouden winnen in de komende tien jaar", aldus Briatore.

Max Verstappen heeft zelf al laten weten dat hij het zich niet kan voorstellen dat hij ooit naast Charles Leclerc als teamgenoot kan functioneren. "Dat lijkt me niet", aldus Verstappen in december. Ook Ferrari heeft de deur dicht gegooid voor de Nederlandse Red Bull-coureur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.