Na wintertest meer duidelijk

Volgens Alonso kan het nog links- of rechtsom gaan met Alpine F1

Volgens Fernando Alonso kan het in 2021 nog links- of rechtsom gaan met Alpine F1, het omgedoopte Renault F1-team. De tweevoudig wereldkampioen weet nog niet waar de Franse formatie, waarmee in na afwezigheid van twee jaar terugkeert in de Formule 1, staat.

Volgens Alonso kan het nog links- of rechtsom gaan met Alpine F1
© Renault F1

In gesprek met de officiële website van de Formule 1 laat Fernando Alonso weten dat hij nog geen idee hoe Alpine F1 er voor 2021 voorstaat. Volgens hem kan het zomaar gebeuren dat Alpine moet knokken voor plekken in de achterhoede. De Spanjaard laat weten dat het nog te vroeg is om voorspellingen te doen.

"Ik ben nog niet bezig na te denken over waar we staan", zei Alonso. "We zitten nog midden in de voorbereidingen. Misschien kunnen we na de wintertest een voorspelling doen waar we op de grid staan, maar op dit moment houd ik me daar nog niet mee bezig."

Over de slagorde in de top van het veld durft de coureur uit Oviedo wel een voorspelling te doen. "De auto's zijn ongeveer vergelijkbaar met die van vorig jaar. De [aerodynamische] veranderingen zijn niet heel ingrijpend, dus ik denk dat Mercedes weer vooraan rijdt met daar vlak achter Red Bull", voorspelt Alonso.

"Daar achter rijden een aantal teams die heel dicht bij elkaar zitten. Alpine rijdt ook in die groep, het wordt interessant om te zien welk team zich het beste heeft aangepast aan de nieuwe reglementen. Het kan dus zeer spannend worden. We kunnen voor plek zes strijden, maar voor hetzelfde geld moeten we knokken voor de vijftiende plek. Ons doel is in elk geval te knokken voor een plek in de top 10", aldus de Alpine F1-coureur.

Fernando Alonso is na zijn verkeersongeval, waardoor hij met een gebroken bovenkaak op de operatiezaal in een ziekenhuis in Bern belandde, na een observatietijd van 48 uur eerder deze week weer ontslagen uit het ziekenhuis. Even werd gevreesd dat hij niet kon deelnemen aan de wintertest in Bahrein, maar zowel Alpine als Alonso zelfs verwachten dat het herstel spoedig zal verlopen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alpine F1 TeamF1 nieuws 2021Fernando AlonsoFormule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.