Vloer kapot: Valtteri Bottas biedt Romain Grosjean zijn excuses aan

Vloer kapot: Valtteri Bottas biedt Romain Grosjean zijn excuses aan
© F1.com

Valtteri Bottas en Romain Grosjean kwam elkaar in de eindfase van de tweede vrije training tegen in bocht 11. De Fransman had de Fin niet gezien en die koos voor de binnenkant van de bocht en dat deed Grosjean ook, met alle gevolgen van dien.

Romain Grosjean reed op vrijdag met een speciale vloer, die het team al in de wintertests in Barcelona gebruikte. Eindelijk zat er schot in de zaak, want Grosjean deed in de eerste, maar ook in de tweede training goede zaken. Hij was erg te spreken over de VF-19. Maar tegen het einde van de tweede training werd de vloer vernield tijdens een aanvaring met Mercedes-coureur Valtteri Bottas.

Grosjean wilde insturen in bocht 11 en had de aanstormende Bottas nooit zien aankomen. De Fin dook flink hard in de linker zijkant van de Fransman. Het incident tussen beiden betekende dubbele pech voor Haas F1 en Romain Grosjean, want de vloer - vanuit de wintertests - die het zo goed deed, werd door de aanvaring met Bottas flink beschadigd.

"Ik reed met een aangepast pakket, eentje die ik al eerder had gebruikt. Dat deden we om meer duidelijkheid te krijgen waarom onze auto soms wel en soms niet functioneert. In VT1 was ik echt bij met de auto en de vloer. Valtteri heeft zijn excuses aangeboden, hij maakte een fout en hij bood me zelfs een van zijn vloeren aan [met een knipoog], dus we moeten het nu doen met de data die we in VT1 hebben verkregen", aldus Romain Grosjean.

Uitslag VT2 GP Abu Dhabi

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.