Villeneuve vol lof over Verstappen: "Hij rijdt als een wereldkampioen"

Jacques Villeneuve was ooit de grootste criticaster van Max Verstappen. Maar sinds een paar maanden is de mening van de voormalige F1-kampioen als een blad aan de boom omgeslagen. "Hij is veranderd, hij is gegroeid", aldus Villeneuve.

Villeneuve vol lof over Verstappen: "Hij rijdt als een wereldkampioen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Villeneuve is intussen een bewonderaar geworden van Max Verstappen en zijn rijstijl. Vorig jaar liet de Canadees zich regelmatig negatief uit over de Nederlander. Maar de uitlatingen zijn de laatste maanden een stuk positiever geworden. "Ja, maar hij is veranderd, hij is gegroeid", begint Villeneuve tegenover Motorsport-Magazin. "Hij is sinds Monaco [2018] niet meer dezelfde coureur. En ik bekritiseer wat er te bekritiseren valt. Hij heeft het hele jaar goed gereden."

"Zijn geluk was - na Monaco 2018 - dat hij bij Red Bull reed en Helmut Marko achter zich had staan. Zij beschermden hem en haven hem de tijd om te groeien. Grote teams doen dat meestal niet. Ze geven je een half haar en als het dan niet voor elkaar krijgt kan je vertrekken."

"Je kan niet opgroeien in een groot team. Maar zij [Red Bull] stonden dat wel toe bij hem, en dat maakte hem erg sterk. Nu is hij volwassen. Hij weet hoe snel hij met zijn en wanneer hij agressief moet rijden. En hij weet wanneer hij punten moet scoren, als hij niet voor de winst kan gaan. dus hij weet nu ook wanneer het niet gepast is om agressief te rijden. Dat laat zien dat hij volwassen is, hij rijdt momenteel als een wereldkampioen", aldus Villeneuve.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister