VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Villeneuve vindt zwart-witte vlag voor Leclerc een lachertje

Villeneuve vindt zwart-witte vlag voor Leclerc een lachertje
© Pirelli F1 Media

Jacques Villeneuve denkt dat de actie die Charles Leclerc uitvoerde op Lewis Hamilton beantwoord had moeten worden met een penalty. De Canadees bestempelde de manoeuvre als een actie die Kevin Magnussen zou uitstippelen.

Tijdens de race voor de Italiaans Grand Prix werd Charles Leclerc vele ronden belaagd door Lewis Hamilton. Op een gegeven moment zette de Britse Mercedes-coureur zijn bolide bijna naast die van de Ferrari van Leclerc. Die reageerde met een stuurbeweging naar rechts, waardoor Hamilton even door het gras moest en afhaakte.

Leclerc kreeg tijdens de race een 'waarschuwende' zwart-witte vlag te zien, maar werd verder nooit bestraft voor zijn actie op de baan. Dit is voor velen een irritatie, omdat andere coureurs onlangs voor een soortgelijke actie bestraft werden.

Jacques Villeneuve is het helemaal eens met de kritiek op het milde tikje op de vingers van Charles Leclerc. "Ze hadden hem op dezelfde manier als elke andere coureur moet aanpakken, zondag deed hij een 'Magnussen' en dat is gewoon de waarheid", aldus de enkelvoudig wereldkampioen tegenover Motorsport Magazin.

"Hij drukte Lewis [Hamilton] op het gras en sneed later zelf ook nog eens de chicane. Er volgde niet eens een onderzoek of iets dergelijk", vervolgt Villeneuve. "Als een andere coureur op een ander circuit de chicane had afgesneden dan was hij daarvoor zeker bestraft. Hij wist wat hij deed en dat hij niet bestraft zou worden en dus kon hij een risico nemen."

Villeneuve is helemaal geen fan van de 'nieuwe' zwart-witte vlag. "Ik hou er niet van dat ze die zwart-witte vlag gebruiken, het is gewoon een grap. Het heeft meer weg van een tegoedbon, je kunt gewoon gekkigheid uithalen per race. Binnenkort gaan de coureurs deze vlag gewoon misbruiken", aldus de Canadees.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.