Villeneuve vindt zwart-witte vlag voor Leclerc een lachertje

Jacques Villeneuve denkt dat de actie die Charles Leclerc uitvoerde op Lewis Hamilton beantwoord had moeten worden met een penalty. De Canadees bestempelde de manoeuvre als een actie die Kevin Magnussen zou uitstippelen.

Villeneuve vindt zwart-witte vlag voor Leclerc een lachertje
© Pirelli F1 Media

Tijdens de race voor de Italiaans Grand Prix werd Charles Leclerc vele ronden belaagd door Lewis Hamilton. Op een gegeven moment zette de Britse Mercedes-coureur zijn bolide bijna naast die van de Ferrari van Leclerc. Die reageerde met een stuurbeweging naar rechts, waardoor Hamilton even door het gras moest en afhaakte.

Leclerc kreeg tijdens de race een 'waarschuwende' zwart-witte vlag te zien, maar werd verder nooit bestraft voor zijn actie op de baan. Dit is voor velen een irritatie, omdat andere coureurs onlangs voor een soortgelijke actie bestraft werden.

Jacques Villeneuve is het helemaal eens met de kritiek op het milde tikje op de vingers van Charles Leclerc. "Ze hadden hem op dezelfde manier als elke andere coureur moet aanpakken, zondag deed hij een 'Magnussen' en dat is gewoon de waarheid", aldus de enkelvoudig wereldkampioen tegenover Motorsport Magazin.

"Hij drukte Lewis [Hamilton] op het gras en sneed later zelf ook nog eens de chicane. Er volgde niet eens een onderzoek of iets dergelijk", vervolgt Villeneuve. "Als een andere coureur op een ander circuit de chicane had afgesneden dan was hij daarvoor zeker bestraft. Hij wist wat hij deed en dat hij niet bestraft zou worden en dus kon hij een risico nemen."

Villeneuve is helemaal geen fan van de 'nieuwe' zwart-witte vlag. "Ik hou er niet van dat ze die zwart-witte vlag gebruiken, het is gewoon een grap. Het heeft meer weg van een tegoedbon, je kunt gewoon gekkigheid uithalen per race. Binnenkort gaan de coureurs deze vlag gewoon misbruiken", aldus de Canadees.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.