Villeneuve niet verrast over situatie Williams: "volkomen terecht"

Jacques Villeneuve zegt niet verrast te zijn over de situatie waarin het Williams-team zich bevindt. Williams F1 sukkelt dit jaar achteraan en lijdt aan een chronisch te kort aan snelheid en middelen.

Villeneuve niet verrast over situatie Williams: "volkomen terecht"
© Williams F1

Villeneuve, die nu als expert in dienst is bij het Italiaanse Sky Sports, is de laatste kampioen die Williams F1 voortbracht. Williams sukkelt dit GP-seizoen en greep in Rusland naar extreme middelen, door Robert Kubica met opzet en zonder enige aanleiding te laten uitvallen, om zo onderdelen te sparen.

"Wat ik triest vind, is hoe het team de laatste jaren is gemanaged", zegt Villeneuve. "Maar gezien dat management, is het geen verrassing dat ze nu zijn waar ze zijn. Het is volkomen logisch."

"Op zich klopt het precies dat ze in de huidige situatie zitten. Een team, met zo'n grote naam en zo'n glorieus verleden, wat zo slecht gemanaged wordt... Het is onmogelijk om dat competitief te zijn. Het is - wat mij betreft - volkomen terecht dat ze er nu zo voorstaan", aldus de Canadees.

De laatste coureur die voor Williams een Grand Prix won was Pastor Maldonado. De Venezolaan won de Grand Prix van Spanje op zondag 13 mei 2012, nadat hij vanaf poleposition was gestart.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister