VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Villeneuve niet verrast over situatie Williams: "volkomen terecht"

Villeneuve niet verrast over situatie Williams: "volkomen terecht"
© Williams F1

Jacques Villeneuve zegt niet verrast te zijn over de situatie waarin het Williams-team zich bevindt. Williams F1 sukkelt dit jaar achteraan en lijdt aan een chronisch te kort aan snelheid en middelen.

Villeneuve, die nu als expert in dienst is bij het Italiaanse Sky Sports, is de laatste kampioen die Williams F1 voortbracht. Williams sukkelt dit GP-seizoen en greep in Rusland naar extreme middelen, door Robert Kubica met opzet en zonder enige aanleiding te laten uitvallen, om zo onderdelen te sparen.

"Wat ik triest vind, is hoe het team de laatste jaren is gemanaged", zegt Villeneuve. "Maar gezien dat management, is het geen verrassing dat ze nu zijn waar ze zijn. Het is volkomen logisch."

"Op zich klopt het precies dat ze in de huidige situatie zitten. Een team, met zo'n grote naam en zo'n glorieus verleden, wat zo slecht gemanaged wordt... Het is onmogelijk om dat competitief te zijn. Het is - wat mij betreft - volkomen terecht dat ze er nu zo voorstaan", aldus de Canadees.

De laatste coureur die voor Williams een Grand Prix won was Pastor Maldonado. De Venezolaan won de Grand Prix van Spanje op zondag 13 mei 2012, nadat hij vanaf poleposition was gestart.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.