Villeneuve lovend over 'volwassen' reactie Max Verstappen

Villeneuve lovend over 'volwassen' reactie Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen had zich wel iets anders voorgesteld van de Grand Prix van Japan. Ondanks dat hij genoegen moest nemen met de vijfde startplek, hoopte hij toch wel op een podium. Maar die ambities werden snel na de start op Suzuka de grond ingeboord.

Maar helaas werden de podiumambities in de eerste bocht door Charles Leclerc de grond ingeboord. Nadat Max Verstappen een geweldige start meemaakte, wist hij in de eerste bocht voorbij te komen aan Ferrari-coureur Charles Leclerc. Leclerc kreeg last van onderstuur en ramde zijn Ferrari in de flank van de Red Bull RB15 van Max Verstappen.

Na zijn uitvalbeurt was Max Verstappen opmerkelijk kalm. "Ja, hier kunnen we zelf niets aan doen", was zijn reactie op de vraag of hij kwaad was. Vooral over de houding van Verstappen na het voorval is Jacques Villeneuve te spreken.

Volgens de Canadese oud-kampioen kon Max Verstappen niets doen aan het incident met Charles Leclerc. "Verstappen was enorm volwassen met zijn reactie. Voor de camera's reageerde hij erg rustig en dat is knap, want hij kon hier helemaal niets aan doen. Hij reed al voor Leclerc en kon niet uitwijken naar links", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Over de wedstrijdleiding was Villeneuve minder te spreken. "Het leek er lang op dat de wedstrijdleiding niet van plan was om een straf uit te delen aan Leclerc." Volgens Villeneuve duurde die beslissing veel te lang.

Het argument wat de wedstrijdleiding aandroeg was dat er 'nieuw bewijs' tegen Leclerc was aangevoerd. Na het grondig bestuderen van video- en fotomateriaal werd alsnog overgegaan tot het geven van straffen aan het adres van de Ferrari-coureur.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.