Villeneuve lovend over 'volwassen' reactie Max Verstappen

Max Verstappen had zich wel iets anders voorgesteld van de Grand Prix van Japan. Ondanks dat hij genoegen moest nemen met de vijfde startplek, hoopte hij toch wel op een podium. Maar die ambities werden snel na de start op Suzuka de grond ingeboord.

Villeneuve lovend over 'volwassen' reactie Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Maar helaas werden de podiumambities in de eerste bocht door Charles Leclerc de grond ingeboord. Nadat Max Verstappen een geweldige start meemaakte, wist hij in de eerste bocht voorbij te komen aan Ferrari-coureur Charles Leclerc. Leclerc kreeg last van onderstuur en ramde zijn Ferrari in de flank van de Red Bull RB15 van Max Verstappen.

Na zijn uitvalbeurt was Max Verstappen opmerkelijk kalm. "Ja, hier kunnen we zelf niets aan doen", was zijn reactie op de vraag of hij kwaad was. Vooral over de houding van Verstappen na het voorval is Jacques Villeneuve te spreken.

Volgens de Canadese oud-kampioen kon Max Verstappen niets doen aan het incident met Charles Leclerc. "Verstappen was enorm volwassen met zijn reactie. Voor de camera's reageerde hij erg rustig en dat is knap, want hij kon hier helemaal niets aan doen. Hij reed al voor Leclerc en kon niet uitwijken naar links", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Over de wedstrijdleiding was Villeneuve minder te spreken. "Het leek er lang op dat de wedstrijdleiding niet van plan was om een straf uit te delen aan Leclerc." Volgens Villeneuve duurde die beslissing veel te lang.

Het argument wat de wedstrijdleiding aandroeg was dat er 'nieuw bewijs' tegen Leclerc was aangevoerd. Na het grondig bestuderen van video- en fotomateriaal werd alsnog overgegaan tot het geven van straffen aan het adres van de Ferrari-coureur.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.