VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Villeneuve vindt dat Mercedes Valtteri Bottas moet behouden

Villeneuve vindt dat Mercedes Valtteri Bottas moet behouden
© Mercedes F1

De discussie zal momenteel aan de orde van de dag zijn bij Mercedes AMG F1, moeten ze Valtteri Bottas weer een jaarcontract geven of verkiezen ze Esteban Ocon boven de Fin? Jacques Villeneuve zou wel weten wie hij als teamgenoot van Lewis Hamilton zou laten rijden.

Velen zijn van mening dat het waarschijnlijk is dat Mercedes-teambaas Toto Wolff er voor zal kiezen om Valtteri Bottas te vervangen voor reservecoureur Esteban Ocon. Volgens Jacques Villeneuve zou Mercedes er beter aan doen om Bottas te behouden als vaste rijder.

"Waarom zou je hem vervangen? Natuurlijk moeten ze verdergaan met Bottas. Hoe vaak ze niet als eerste en tweede over de eindstreep gekomen", aldus Villeneuve, die geen reden kan bedenken waarom Bottas vervangen zou moet worden.

"Kijk, als hij nou een halve seconden langzamer zou zijn dan Lewis Hamilton, zoals vorig jaar wel eens het geval was, oké. Dan zou ik het kunnen begrijpen. Maar dat is absoluut niet het geval", zegt de Canadees.

Over Esteban Ocon heeft de enkelvoudig wereldkampioen ook een mening. "Waarom zou je hem nemen? Hij moet zich nog bewijzen. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe goed hij werkelijk is en ik zou dat risico dus nooit nemen."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.