'Enige coureur die geen middelen had'

Villeneuve: "Alleen Leclerc had baat bij Ferrari Driver Academy"

Enkelvoudig wereldkampioen Jacques Villeneuve is kritisch op het juniorenprogramma van Ferrari. Volgens de Canadees heeft de Ferrari Driver Academy weinig zin gehad bij een hoop junioren. "Alleen Leclerc had echt baat bij het juniorenprogramma."

Villeneuve: "Alleen Leclerc had baat bij Ferrari Driver Academy"
© Ferrari F1

De juniorenklasse van Ferrari wist in de afgelopen 11 jaar Sergio Pérez, Jules Bianchi, Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc naar de Formule 1 te loodsen. Komend seizoen debuteert Mick Schumacher in de koningsklasse. De Duitser sloot zich enkele jaren geleden aan bij het talentenprogramma. Het doel van het juniorenprogramma is om jonge coureurs te helpen, op te leiden en financieel te ondersteunen.

Charles Leclerc was de enige coureur die in de academie werd opgenomen met weinig budget. De Monegask maakte diepe indruk en Ferrari leende hem in 2018 uit bij klantenteam Alfa Romeo Sauber. "Los van Leclerc, had iedereen een behoorlijk budget toen zij in de Ferrari Driver Academy kwamen", zegt Villeneuve in gesprek met Sky Italia. "De rest was sowieso in de Formule 1 terecht gekomen."

"Leclerc was de enige coureur die niet de middelen had. Andere coureurs hadden het financieel beter voor elkaar. Dat helpt je op weg. Natuurlijk is het uiteindelijk aan de coureur om zich te bewijzen, maar deze jongens hadden Ferrari niet nodig."

Villeneuve wierp tijdens het interview ook een blik op Mick Schumacher. "Mick heeft de laatste jaren onder een enorme druk gestaan vanwege zijn naam. Hij heeft kunnen leren van deze druk in tegenstelling tot andere coureurs uit het juniorenprogramma."

"Een bekende achternaam hebben is een voordeel, maar ook een nadeel. Mensen hebben vanaf het eerste moment al hoge verwachtingen van je. Ook de aandacht van de media speelt een rol", aldus Villeneuve die zelf een beroemde vader had.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercFerrari Driver AcademyFerrari F1Jules BianchiMick SchumacherSergio Perez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.